Inici Destacats Som Alternativa, Procés Constituent, Pirates de Catalunya i CUP Igualada signen un...

Som Alternativa, Procés Constituent, Pirates de Catalunya i CUP Igualada signen un manifest contra el 155 i per impulsar la República catalana

COMPARTIR

Els grups igualadins de Som Alternativa, Procés Constituent, Pirates de Catalunya i la CUP Igualada han trobat un espai en comú estructurat a partir de set punts claus que tenen com a objectiu “apropar més sectors de les classes popular per sumar una majoria suficientment àmplia i guanyar el bloc del 155 en les futures eleccions del 21-D”. Consideren que “l’1 d’octubre va marcar un abans i un després en la societat catalana i en gran part de les entitats que hi conviuen a Catalunya” i afirmen que “la injusta i excessevia repressió policial i judicial comesa per l’Estat espanyol que ha patit tant la societat catalana com els seus representants ha portat a diverses entitats a veure en la construcció de la república el repte social i polític més gran capaç d’enfrontar-se i superar l’actual règim monàrquic espanyol”.

El manifest signat pels quatre grups locals aposta per l’Europa dels pobles i les classes populars i veu en l’impuls de la República catalana una condició indispensable per a fer efectiva una Europa que respecti els pobles. Per altra banda, el manifest també denucia l’aplicació de l’article 135 de la Constitució espanyola i posa l’agenda social en el centre de l’impuls de la República. La desobediència, continua el manifest, és l’única via per fer front al mur autoritari i conservador del règim del 78 i assenyala la necessitat d’impulsar la democràcia directa i participativa durant tot el procés constituent. En conseqüència, el manifest assenyala que cal una oposició absoluta a l’aplicació del 155 per part del bloc PP-C’s-PSC i denuncia els relats nuetrals i equidistants d’altres formacions, motiu pel qual la llibertat de tots els presos polítics és una exigència, així com el restabliment de totes les lleis aprovades pel Parlament i derogades o anul·lades pel Tribunal Constitucional, especialment les que fan referència als avenços socials.

El manifest, signat pels grups locals de Som Alternativa, Procés Constituent, Pirates de Catalunya i CUP Igualada, finalitza demanant el vot a la ciutadania “per a que a les properes eleccions del 21-D votin a aquelles candidatures que tinguin en compte aquests set punts, imprescindibles per derrotar el 155 i impulsar la República catalana”. D’altra banda, els grups locals insten a la ciutadania “a participar d’aquells col·lectius i entitats que apostin pels acords del manifest i contribueixin a eixamplar els sectors de les classes populars per sumar una majoria suficientment àmplia i guanyar el règim del 78.”

FER UN COMENTARI

*