Inici Destacats Allau d’expedients temporals d’ocupació a l’Anoia

Allau d’expedients temporals d’ocupació a l’Anoia

COMPARTIR

Prop d’una setmana després de l’inici del confinament de la Conca d’Òdena, moltes empreses de la comarca han presentat Expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOs). Algunes de les principals ja han iniciat els tràmits, segons han fet públic diferents sindicats: Novares Iberica (300 treballadors), Funosa (219 persones) Indústries Valls (200 persones)  SMRC REYDEL (150 persones), Gràfiques Argent, Equip Ceràmic i Anoia Motor.

Des del sindicat CCOO constaten que moltes empreses expressen dubtes alhora de tramitar els ERTO pel supòsit de força major, davant l’incertessa de si seran aprovats per l’autoritat laboral. Al·leguen que el Reial Decret del govern central conté dificultats d’interpretació. El sindicat afegeix que l’afectació d’ERTOs és molt gran a la petita i mitjana empresa amb menys presència de representació legal dels treballadors.

CCOO a les empreses on té força sindical explica que han acordat mesures alternatives de teletreball (administració pública), flexibilitat interna i d’altres per evitar els ERTOs, com seria el cas de Miquel y Costas a Capellades. També alerten a les persones treballadores d’empreses de sectors del lleure educatiu i sociocultural, neteja o seguretat privada que mantenen contractes de servei amb les administracions públiques que estiguin alerta perquè no es produeixin situacions d’irregularitats.

CCOO valora positivament les mesures decretades pel govern “perquè trenquen amb la idea de l’acomiadament com a exclusiva alternativa davant la situació d’incertesa econòmica i fa una crida a les empreses i a la concertació al territori per preservar l’ocupació”.

CCOO destaca que la majoria de les consultes de persones de l’Anoia son referides a la situació laboral de les persones treballadores a conseqüència del confinament de la Conca d’Òdena. En aquest sentit, exigeixen als Ministeris de Trabajo i al de Inclusión social y Seguridad Social criteris clar i seguretat jurídica i als Departaments de la Generalitat de Treball i Salut coordinació efectiva per tal que les persones treballadores de la Conca d’Òdena no surtin perjudicades i tinguin una resposta positiva davant aquesta excepcional situació.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*