Inici Societat Alerta per nevades a cotes baixes de l’Anoia

Alerta per nevades a cotes baixes de l’Anoia

COMPARTIR

Protecció Civil ha activat en estat d’alerta el pla Neucat per nevades que podrien arribar a la comarca de l’Anoia aquest dijous. La cota de neu baixarà i oscil·larà entre els 400 i els 600 metres, tot i que podrà situar-se localment per sota. Es podran superar els 2 cm de gruix a cotes superior a 500 metres. Aquest dimecres al matí ja ha nevat en alguns punts de l’Alta Anoia.

De cara a la mobilitat, Protecció Civil recorda que s’ha de limitar al mínim i que els desplaçaments només es poden fer en els casos previstos pel decret d’estat d’alarma.

També demana al sector del transport que consulti l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigui contínuament informat de les restriccions a camions que es puguin produir.

Davant aquesta previsió, els alcaldes de la Conca d’Òdena ja han reclamat a les administracions responsables que garanteixin la mobilitat dels serveis d’emergències i sanitaris a través de les diferents carreteres que donen accés a la zona.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Predicció actualitzada a les 8h del matí d’aquest dijous:

    Dijous inestable i hivernal, a l’Anoia esperem creixement dels núvols al llarg del matí i entre les 11h i les 19h de la tarda possibilitat d’algun ruixat localitzat, no general, que acumuli 2-5mm. Cota de neu 600-700m baixant en els indrets a on es produeixin els ruixats.
    Per tan, a la Conca d’Òdena es pot arribar a veure algun floc, però, seria anecdòtic. A la resta de la comarca es pot observar neu per damunt dels 600m allà a on descarregui que no serà a tot arreu. Ho anirem seguint al llarg del dia fent actualitzacions de la predicció.

    Observatori de Pujalt

FER UN COMENTARI

*