Inici Destacats Els alcaldes de Capellades, Vallbona i Vilanova, al nou Consell de Governs...

Els alcaldes de Capellades, Vallbona i Vilanova, al nou Consell de Governs Locals de Catalunya

COMPARTIR

El Consell de Governs Locals de Catalunya s’ha constituït després de set anys inactiu. Es tracta de l’òrgan de representació de municipis i vegueries a les institucions de la Generalitat i actua com a interlocutor del món local amb el Govern de Catalunya i el Parlament. Els municipis de l’Anoia que estaran representats són Capellades, Vallbona d’Anoia i Vilanova del Camí, amb els seus alcaldes Salvador Vives, Meritxell Baqué i Noemí Trucharte, respectivament. En el cas de Trucharte, amb la responsabilitat afegida de ser membre de la seva comissió permanent.

Noemí Trucharte es mostra “molt honorada de poder representar la veu municipal en aquest Consell de Governs Locals i poder traslladar les demandes dels municipis a la Generalitat i el Parlament. Aquesta és l’objectiu de l’òrgan i el meu compromís és absolut amb les veïnes i veïns de Vilanova i dels municipis de l’Anoia per a fer-los escoltar a les administracions superiors”. L’acte de constitució s’ha fet al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb la presència dels 100 alcaldes i alcaldesses de Catalunya que en formen part.

Per la seva banda, des d’Esquerra Republicana de l’Anoia reivindiquen que “sempre hem apostat pel municipalisme , amb el convenciment que els ajuntaments han d’esdevenir la representació dels veïns i veïnes i, per tant, aquesta ha d’estar representada en totes les administracions, des d’Esquerra Republicana de l’Anoia considerem que la nostra feina és estar al costat de la gent i aprofitar totes les eines per apropar l’administració a tothom, considerem que el Consell de Govern Locals en serà un exemple”.

La funció del consell serà representar els municipis i les vegueries en les institucions de la Generalitat. La seva finalitat serà defensar l’autonomia local davant totes les institucions i òrgans l’activitat legislativa dels quals afecti els ens locals de Catalunya i participar en la tramitació parlamentaria de les iniciatives legislatives que afecten les administracions locals.

El Consell de Govern Locals té una vigència que coincideix amb cada legislatura, la seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals, de manera que es dissoldrà amb la finalització de l’actual (maig de 2023), i es constituirà de nou quan comenci la nova. Durant aquest temps treballarà per redactar el seu reglament i per dotar-se dels mitjans materials i econòmics necessaris per desenvolupar la seva tasca i ser una eina útil per al món local.

FER UN COMENTARI

*