Inici Destacats Els ajuntaments de la Conca d’Òdena i la Generalitat reprenen el procés...

Els ajuntaments de la Conca d’Òdena i la Generalitat reprenen el procés del pla urbanístic de zones d’activitat econòmica

COMPARTIR

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) han mantingut aquest dilluns una reunió telemàtica amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. En la trobada s’ha abordat la recuperació del procés participatiu del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena.

El procés participatiu -que inclou el polèmic polígon de Can Morera, a Òdena- s’havia d’haver presentat el 17 de març en un acte públic al Museu de la Pell, que va haver de ser anul·lat arran del confinament decretat pel brot de Covid-19. La nova situació ha obligat a adaptar la metodologia, de manera que el procés participatiu es farà per via telemàtica. En la trobada s’ha informat que s’estan elaborant els materials audiovisuals i configurant els procediments informàtics per garantir la participació i generar dinàmiques que permetin generar aportacions al Pla, en absència de les sessions presencials que s’havien programat, repartides entre els diversos municipis de la Conca. La previsió és que el procés pugui culminar al setembre.

Els alcaldes i alcaldesses de la MICOD i el conseller Calvet han coincidit en la necessitat d’adoptar processos de simplificació administrativa i han valorat aquest nou impuls al pla director com «una mostra d’ambició positiva de cara al futur del desenvolupament econòmic de la Conca d’Òdena».

La Generalitat manté el calendari dels nous enllaços de la Ronda Sud

Durant la reunió també s’ha comentat l’estat d’algunes actuacions previstes al territori. El conseller ha destacat que, amb motiu de la situació d’emergència, el Govern ha suspès l’execució de tota l’obra pública, però no ha aturat la gestió dels projectes. En aquest sentit, es manté el calendari previst per a l’enllaç d’Igualada amb la Ronda Sud, que podria tenir el projecte executiu enllestit a finals d’estiu, i també es manté l’estudi del nou enllaç des de Vilanova del Camí.

Els alcaldes i alcaldesses han consensuat amb el Departament de Territori la conveniència de reprendre l’opció d’allargar l’actual recorregut de la Ronda Sud des de Santa Margarida de Montbui fins a Jorba, tal com es preveia en el plantejament inicial.

FER UN COMENTARI

*