Inici Destacats Alcaldes i regidors anoiencs de Democràtes de Catalunya se’n van al PDeCAT

Alcaldes i regidors anoiencs de Democràtes de Catalunya se’n van al PDeCAT

COMPARTIR

Tres alcaldes i 15 regidors de diferents ajuntaments anoiencs, han fet pública aquest dimarts la seva incorporació al PDeCAT després de marxar de la formació Demòcrates de Catalunya, partit creat el 2015 a partir dels membres d’Unió Democràtica que eren partidaris de la independència.

En un acte a la Torre de Claramunt han comptat amb la rebuda del coordinador general del PDeCAT, David Bonvehí, i de la plana major del partit a la comarca. La diputada del Parlament cessat pel 155 i membre de l’executiva del PDeCAT, Maria Senserrich, el president del partit a l’Anoia, Santi Broch, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han acompanyat els exmembres de Demòcrates.

David Bonvehí va agrair la confiança dels nous membres del partit, que “va néixer per aplegar tots aquells valors que han representat el catalanisme politic”, un espectre que va “des de l’antiga Convergència fins a Unió i altres persones procedents del socialisme catalanista”.

El coordinador del PDeCAT assegura que “a moltes comarques notem que hi ha més gent de Demòcrates que se’ns acosta a aquest espai central que representa el president Puigdemont i
que vol repsentar el PDeCAT”.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal, ha recordat que Demòcrates de Catalunya tenia “una presència molt significativa” a la comarca. Boquete ha reconegut que feia temps que els càrrecs anoiencs del partit tenien “sensacio d’incomoditat” per “l’acostament que hi havia cap a ERC”, una postura que “no acabavem d’entendre i menys en un moment en el que el pais s’ho juga tot i tenim un president pel qual no es feia una aposta”.

Demòcrates de Catalunya va decidir concórrer a les eleccions del 21 de desembre de la mà d’ERC, un gir que Xavier Boquete considera que no s’havia de fer: “hem de seguir un altre cami, que es el d’aquesta llista transversal amb el president Puigdemont que representa millor que ningú el sentiment del que és Catalunya”.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, reivindica que el PDeCAT “significa l’eixamplament de la centralitat del país”, una filosofia que es demostra, diu, amb la incorporació dels antics càrrecs de Demòcrates i amb la llista de Junts per Catalunya. Castells veu la incorporació amb “una satisfaccio molt gran” i espera en el futur “continuar ampliant aquesta base que és la base del pais i de la centralitat”.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*