Inici Destacats Alba Vergés, única dona a la nova Mesa del Parlament

Alba Vergés, única dona a la nova Mesa del Parlament

COMPARTIR
Alba Vergés (a la dreta), ja forma part de la nova Mesa del Parlament. Elisenda Rosanas / ACN.

La diputada igualadina d’ERC, Alba Vergés, ha assumit aquest dimecres el càrrec de quarta secretària de la Mesa del Parlament. El ple que ha constituït la cambra catalana sorgida de les eleccions del passat 21 de desembre ha servit per escollir el nou president del Parlament, el republicà Roger Torrent, i els membres de la Mesa. El diputat de JxCAT Josep Costa assumeix la vicepresidència primera de la Mesa, mentre José María Espejo-Saavedra, diputat de Cs, repetirà en aquesta legislatura a la vicepresidència segona de la cambra. En el darrer tram de la sessió constitutiva, també s’han escollit les quatre secretaries: Eusebi Campdepardós (JxCAT) com a secretari primer; David Pérez (PSC) es manté com a secretari segon; Joan García (Cs) com a secretari tercer, i Alba Vergés (ERC) com a secretària quarta. Els comuns, la CUP i el PPC han quedat fora de l’òrgan polític de la cambra tal com estava previst.

En les votacions per a les secretaries, Campdepadrós ha rebut 41 vots; Pérez, 30; García, 27 i Vergés, 24. Amb aquesta composició, la Mesa que liderarà la cambra a partir d’ara té poca continuïtat amb la que presidia Carme Forcadell: només Espejo-Saavedra i Pérez repeteixen a l’òrgan polític del Parlament aquesta legislatura. Vergés és la única dona de la nova Mesa de la cambra catalana, una manca d’igualtat que ha estat criticada des del grup de Catalunya En Comú-Podem.

Alba Vergés, de 39 anys, és llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona i en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió per la Universitat Oberta de Catalunya. És militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 2011 i diputada al Parlament de Catalunya des de les eleccions del 2012. El 27 de setembre de 2015 fou escollida novament dins les llistes de Junts pel Sí i a les darreres eleccions ocupava el sisè lloc de la llista d’ERC per Barcelona.

FER UN COMENTARI

*