Inici Política Alba Vergés i Enric Conill presenten un programa electoral amb 150 propostes...

Alba Vergés i Enric Conill presenten un programa electoral amb 150 propostes i 700 mesures per transformar Igualada

COMPARTIR

ERC Igualada ha fet públic el seu programa electoral aquest dimecres, que recull un total de 150 propostes i 700 mesures per transformar i modernitzar Igualada. “Es tracta d’un programa amb visió, que presenta un projecte de ciutat a 20 anys vista”, ha destacat l’alcaldable Alba Vergés. “Davant d’un govern municipal esgotat i sense projecte de ciutat, des d’Esquerra planifiquem, preveiem i ens anticipem a les necessitats d’Igualada”, afegeix el número dos, Enric Conill.

«Tenim idees, tenim projecte i tenim clar el nostre model de ciutat, que hem traçat en les línies estratègiques d’aquest programa electoral», exposa la cap de llista, Alba Vergés. El document traça les línies mestres per “impulsar un projecte de majories, que sigui una alternativa de canvi, transparent, d’esquerres i ambiciós per liderar la ciutat», detalla.

Un programa participatiu

El programa s’ha elaborat de manera col·laborativa durant mesos, i hi han participat més de 150 persones de la ciutat que coneixen de primera mà les necessitats del municipi en cada àmbit. Els continguts sorgeixen de diverses fonts: jornades de treball, reunions sectorials, sessions participatives per grups de barri, focus grup amb experts i professionals, entrevistes personals i visites a entitats i barris. D’aquesta manera, s’han generat un total de 700 mesures per adreçar questions vitals per a la ciutat, com habitatge, fiscalitat, comerç o la creació d’ocupació, entre d’altres.

El programa electoral d’ERC Igualada es divideix en un total de 12 apartats dedicats a àmbits com: Promoció Econòmica -que inclou seccions dedicades a empresa, emprenedoria, autònoms, comerç. ocupació, economia social, innovació i turisme-, Urbanisme, Mobilitat, Acció Social i Salut, Medi Ambient i Transició Energètica, Cultura, Esport, Educació, Seguretat i Convivència, Igualtat i Feminismes, Memòria Històrica, Ètica i Transparència.

Les propostes més destacades fan referència a l’impuls d’un nou POUM, la reindustrialització de la ciutat, la captació d’empreses TIC al barri del Rec, la creació d’un centre a cada barri, la lluita contra la pobresa energètica, la revisió dels nomenclàtors dels carrers amb perspectiva de gènere, la millora de les connexions d’Igualada amb la resta de Catalunya en transport públic, ajudes per facilitar l’emancipació dels joves, un tercer centre Viu Bé, la creació de 150 pisos de lloguer social i la renovació dels equipaments culturals i esportius.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*