Inici Societat Els ajuntaments de la Conca d’Òdena repartiran 14.000 mascaretes entre els majors...

Els ajuntaments de la Conca d’Òdena repartiran 14.000 mascaretes entre els majors de 65 anys

COMPARTIR

Els alcaldes de la Conca d’Òdena han anunciat que, a partir de la setmana vinent, els set ajuntaments de la zona entregaran als veïns de més de 65 anys mascaretes. Les duran a les llars i se’n repartiran un total de 14.000. Ho ha anunciat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, en una roda de premsa en la que s’ha posat de manifest que la Conca d’Òdena ha recuperat el ritme habitual de defuncions.

Així ho ha anunciat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, a partir de les dades dels serveis funeraris. Segons aquestes, en la darrera setmana s’han produït deu decessos. Tot i “aquesta bona direcció”, l’alcalde a fet una crida a “no relaxar-se” tenint en compte que els nous positius en coronavirus detectats des de l’atenció primària “no baixen”. En aquest sentit, però, ha volgut deixar clar que majoritàriament es tracta de quadres “lleus” que no requereixen hospitalització.

Segons les dades dels serveis funeraris, la Conca d’Òdena ha registrat, en la darrera setmana, deu defuncions. “La taxa de mortalitat és la biològica”, ha recalcat l’alcalde d’Igualada, tot i que a fet una crida a “no relaxar-se”. I és que, segons ha manifestat, malgrat que l’hospital de la ciutat està recuperant la normalitat, a l’atenció primària “no baixen els positius”. Ha demanat a la ciutadania mantenir amb les mesures preventives, però ha exigit, una vegada més, als governs catalans i espanyols, tests per a tota la població. “És l’única manera de poder aïllar a les persones i als seus contactes”, ha reiterat.

Castells ha explicat que a l’Hospital d’Igualada un terç dels llits disponibles estan lliures en aquest moment. Hi ha 134 persones ingressades, de les quals només 23 estan contagiades pel virus. A l’UCI hi ha cinc persones més amb la covid-19.

Pel que fa a l’hospital de campanya que es va preparar al poliesportiu de Les Comes, així com la residència medicalitzada, pendent d’inaugurar-se i que el consistori va cedir al Departament de Salut, Castells ha “agraït” que no hagin arribat a utilitzar-se. Preventivament es mantindran “encara que esperem que no s’hagin de fer servir”, ha dit.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*