Inici Societat Els ajuntaments de la Conca d’Òdena ajornaran el pagament de l’IBI i...

Els ajuntaments de la Conca d’Òdena ajornaran el pagament de l’IBI i altres impostos municipals

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, com a portaveu dels alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena, ha anunciat aquest divendres al matí que en els propers dies els ajuntaments del territori comunicaran l’ajornament de diversos d’impostos municipals. Segons ha informat Castells, en les comissions de crisi que es reuneixen diàriament, alcaldes i alcaldesses de la Conca han coincidit en la voluntat d’ajornar aquests tributs atesa la situació d’emergència sanitària i amb l’objectiu de pal·liar els efectes que aquesta té sobre la ciutadania a nivell econòmic.

Cada consistori compta amb el seu propi calendari fiscal. En aquest sentit, cada ajuntament informarà de les modificacions dels calendaris fiscals dels seus respectius municipis. Castells ha explicat que cada consistori detallarà com es desenvolupa aquest nou calendari fiscal en cada cas. Aquests impostos ajornats inclouen, entre d’altres, l’IBI, que segons Castells “segur que s’ajornarà en tots els casos i cada ajuntament de la Conca determinarà com i quan es produirà aquest ajornament”.

Per altra banda, els alcaldes i alcaldesses han volgut expressar, un cop més, la seva preocupació per la situació de les residències de gent gran de la Conca “que són un focus de vulnerabilitat molt gran, atesa la virulència amb què el virus afecta les persones grans”, ha comentat Castells. L’alcalde d’Igualada ha recordat que el passat 21 de març, des dels consistoris de la Conca d’Òdena es va demanar al departament de Salut un pla de contingència per les residències del territori. Castells ha informat que els ajuntaments tenen constància que aquest pla s’està aplicant, però ha demanat disposar d’informació de primera mà en relació amb allò que s’ha fet i s’està fent per part del departament de Salut i el departament de Treball i Afers Socials, atès que la gestió d’aquests centres és una competència de la Generalitat de Catalunya.

En la mateixa línia, Castells ha afirmat que “creiem que s’haurien d’incrementar els testos que s’estan fent tant per diagnosticar el personal com als usuaris de les residències, ja que pensem que a hores d’ara són insuficients”. Per això, Castells ha posat a disposició del departament de Salut i el departament de Treball i Afers Socials els testos que va rebre la Conca d’Òdena de part de la Diputació de Barcelona. “Necessitem tenir informació més completa de la situació de contagis a les residències”, ha insistit el batlle.

COMPARTIR

8 COMENTARIS

 1. Ajornar. ..!!???…. es poden fer altres coses com reduïr, rebaixar o eliminar…. a nosaltres no ens tornaron les reduccions d’ingressos. …

 2. Soc saniraria, a veure si a part d’aplaudiments, aixo val per “retocar” i “valorar” economicament la nostra professió, al igual que totes les professions que estan al peu del cano ara i sempre. (Uns sous decens i plus de riscos com a minim)
  Per una altre part, ajornar impostos?? IBI?? I l’impost de circulació dels vehicles que em de pagar, i no els podem moure??? Aquest any, ens ho faran pagar igualment???

  • Ben dit Maite. Si fos per mi, t’adjudicaria el sou del Batlle Churchill.
   Però ja sabem tots que quan passi tot això us oblidaran com sempre han fet.
   Molta força, Maite.

FER UN COMENTARI

*