Inici Destacats Els ajuntaments anoiencs diuen no a l’aplicació de l’article 155

Els ajuntaments anoiencs diuen no a l’aplicació de l’article 155

COMPARTIR

El ajuntaments comencen a mostrar el seu desacord amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

A l’Anoia, Masquefa és el primer municipi que sotmet al seu ple el rebuig per l’aplicació de l’article 155. Ho ha fet aquest dilluns en un ple extraordinari que portava només aquest punt a l’ordre del dia. El rebuig s’ha aprovat amb els vots del govern, PSC, ERC, CUP i amb l’únic vot en contra del regidor del PP. El PSC ha demanat votar per separat els punts de la moció per tal de poder rebutjar el 155 però, alhora, votar en contra del trasllat al Parlament del mandat democràtic de l’1-O. Aquest punt també ha rebut el vot en contra del PP. El ple ha tingut una notable presència de públic al saló de sessions de l’Ajuntament de Masquefa.

La majoria de municipis governats per ERC i el PDeCAT tenen previst fer plens extraordinaris els propers dies o bé incorporar la moció en el cas que ja hi haguessin sessions previstes. A la Pobla de Claramunt (PDeCAT), per exemple, es fa aquest dimarts al vespre un ple extraordinari.

A Òdena, on el PSC governa amb majoria absoluta, el PDeCAT vol incorporar aquesta moció al ple ordinari que està previst per aquest dimarts.

Dels municipis anoiencs governats pel PSC, només Els Hostalets de Pierola ha convocat un ple extraordinari, ho fa aquest dimarts al migdia amb la moció per aturar la suspensió de l’Autonomia de Catalunya com a únic punt de l’ordre del dia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*