Inici Destacats Aigua és vida vol eliminar els sobresous de Rigat a l’Ajuntament mentre...

Aigua és vida vol eliminar els sobresous de Rigat a l’Ajuntament mentre es regularitza el servei

COMPARTIR

El setmanari la Directa va fer públic el passat 27 de juny que l’entitat Aigua és vida, que treballa per la gestió pública de l’aigua, ha tingut agents d’investigació privada infiltrats. El cas s’ha destapat a Barcelona quan espies contractats per empreses privades s’han fet passar per activistes del moviment ciutadà per l’aigua pública de Barcelona, on actualment el servei és gestionat per la multinacional Agbar. Aigua és vida Anoia recorda que “la gestió del servei de l’aigua a Igualada la gestiona Aigua de Rigat, una filial d’Agbar, un servei que es presta sense contracte i que continuem esperant que es regularitzi”. En aquesta línia, l’entitat creu que “els regidors del govern de l’Ajuntament d’Igualada que formen part del consell d’administració d’Aigua de Rigat haurien de deixar de cobrar els sobresous pagats per Agbar com a senyal que la multinacional no està interferint en el procés de regularització del servei d’aigua a Igualada”. Per Aigua és vida, mentre la multinacional Agbar vagi pagant sobresous als regidors, el problema no es solucionarà.

Aigua és vida Anoia argumenta que “el passat 27 de juny, La Directa va destapar les clavegueres de la nova guerra de l’aigua que es viu a la ciutat de Barcelona amb espies pagats pel sector privat infiltrats a l’entitat Aigua és Vida”. En un comunicat al gener, l’entitat ja va denunciar que “Aigua de Rigat va iniciar una campanya de neteja de cara amb el patrocini de diferents entitats esportives, patrocini que s’ha ampliat a d’altres entitats”. En aquest sentit, Aigua és vida Anoia critica que “tant les campanyes de patrocini arreu dels municipis de Catalunya on el servei és gestionat per Agbar, com ara els espies contractats, són accions de la multinacional Agbar davant la tendència ciutadana de caminar cap a la gestió pública del servei d’aigua”.

Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt hauran de decidir en els propers mesos quin model de gestió volen: pública o privada. L’entitat reclama que es compleixi el principi estable a la Directiva Marc de l’Aigua que implica que tot el que es paga en el rebut de l’aigua serveixi únicament per l’aigua. Per aquest motiu, Aigua és vida Anoia considera que “el govern d’Igualada hauria de donar explicacions sobre els patrocinis d’Aigua de Rigat, empresa de la qual forma part l’Ajuntament d’Igualada, que estaria incomplint la Directiva europea”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*