Inici Destacats Aigua és vida acusa Rigat de voler netejar la seva imatge amb...

Aigua és vida acusa Rigat de voler netejar la seva imatge amb el patrocini de l’Igualada Hoquei Club

COMPARTIR

L’Igualada Hoquei Club seguirà a l’elit de l’esport sobre patins perquè el club ha tancat un acord de patrocini amb l’empresa Aigua de Rigat. La situació econòmica del club, que depenia d’un patrocini per mantenir la categoria després de la finalització del contracte amb Calaf Grup, tornarà a l’estabilitat almenys fins a finalitzar la propera temporada 2018/19.

L’anunci ha estat rebut amb reserves des de l’entitat Aigua és vida, que va posar sobre la taula fa dos anys la manca de concessió administrativa per a la prestació del servei de sumbinistrament d’aigua a la ciutat per part de la companyia.

Des d’Aigua és vida recorden que és la segona vegada que una empresa gestora de serveis públics fa de patrocinadora ja que en el passat Monbus -amb un qüestionat servei a la línia d’autobús Igualada-Barcelona- va patrocinar l’equip d’hoquei. Per a l’entitat, aquesta operació “és una forma molt habitual que utilitzen empreses com Aigua de Rigat per ocultar la situació de l’empresa i netejar la seva imatge”, ja que l’empresa presta el servei sense contracte de concessió a diversos municipis de la comarca, com Igualada. Fa mesos es va engegar una auditoria havia de posar llum sobre l’estat del servei a Igualada, La Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí, amb l’objectiu d’acabar regularitzant la situació al llarg d’aquest 2018, segons es va anunciar a l’inici del procés.

L’entitat Aigua és vida remarca que “l’aigua és un bé comú i no una mercaderia” i per això recorden que “legalment tots els diners del rebut de l’aigua s’haurien de dedicar al servei que presten però que les empreses del sector dediquen part dels beneficis a fer publicitat del propi grup”.

Per l’entitat, la solució seria apostar per la gestió pública de l’aigua perquè permetria no només que unes desenes de milers d’euros (quantitat no confirmada encara) es quedessin a Igualada, sinó que s’aconseguiria que els prop 750.000€ anuals que guanya l’empresa es destinessin a millorar la xarxa, reduir pèrdues i ajudar les famílies amb problemes econòmics. Ara mateix, una part dels beneficis d’Aigua de Rigat s’estan dedicant a pagar sous a tres regidors (9.000€/anuals per dos regidors i 18.000€/anuals pel tercer regidor de l’Ajuntament d’Igualada), a pagar publicitat i, a partir d’ara, a pagar el patrocini de l’hoquei i, tot i així, l’empresa privada aconsegueix aproximadament 500.000€ de beneficis anuals. Així mateix, recorden que si la gestió fos pública qualsevol decisió es prendria en Ple Municipal, i no ho farien els directius d’Agbar, grup al que pertany la majoria de les accions de la companyia d’aigües. Un terç de l’accionariat està en mans de l’Ajuntament d’Igualada.

FER UN COMENTARI

*