Inici Destacats Aigua és vida, la PAH i CCOO insten a l’Ajuntament d’Igualada a...

Aigua és vida, la PAH i CCOO insten a l’Ajuntament d’Igualada a reiniciar la Comissió d’Estudi de la gestió de l’aigua

COMPARTIR

A través d’un comunicat Aigua és vida Anoia, la PAH Anoia i CCOO de l’Anoia insten a l’Ajuntament d’Igualada a reiniciar tant aviat com sigui possible la Comissió d’Estudi de la gestió de l’aigua que, degut a l’estat d’alarma, ha quedat aturada durant aquests darrers mesos. Segons han explicat les entitats anoienques, Igualada ha perdut més de tres mesos i la nova normalitat no impedeix reiniciar la Comissió d’Estudi si s’apliquen les mesures sanitàries necessàries perquè, recorden les entitats a favor de la gestió pública, aquesta Comissió d’Estudi redactarà una memòria que legitimarà quin tipus de model d’aigua s’aplicarà a Igualada.

En aquest sentit, la PAH Anoia, CCOO Anoia i Aigua és vida Anoia recorden que la Comissió d’Estudi tenia temps límit fins a l’actual mes, motiu pel qual l’estudi final ja hauria d’estar finalitzat. Tot i que la formació de la Comissió d’Estudi podria continuar sense modificacions degut a que es va aturar per una causa de força major com ha estat l’estat d’alarma derivat de la COVID-19, les entitats anoienques consideren que és voluntat del consistori decidir si modificar o no la constitució d’aquesta comissió. D’aquesta manera, les entitats insten a tots els grups municipals, especialment a aquells que no els van permetre participar de la Comissió d’Estudi, a reconsiderar la participació d’Aigua és vida Anoia i la PAH Anoia en la Comissió d’Estudi, generant una nova Comissió en la que s’ampliï la participació ciutadana.

A banda, les entitats a favor de la gestió pública consideren que els tècnics de l’Ajuntament tenen moltes dificultats davant la magnitud que suposa la Comissió d’Estudi de la gestió de l’aigua. Segons les entitats, aquesta dificultat queda confirmada quan la constitució de la mateixa Comissió d’Estudi contempla una pròrroga de tres mesos més en un procés que hauria d’estar enllestit en només tres mesos, sumant un total de sis mesos. D’aquesta manera, Aigua és vida Anoia, la PAH Anoia i CCOO Anoia consideren que seria molt adient i convenient que la Comissió d’Estudi incorporés ajuda externa a través de tècnics amb experiència, quelcom que facilitaria la feina dels tècnics de l’Ajuntament i agilitzaria el procés de la mateixa Comissió d’Estudi.

La PAH Anoia, Aigua és vida Anoia i CCOO Anoia assenyalen, igualment, que la gestió pública és la gestió més justa social, econòmica i ecològicament, especialment en temps de crisi socioeconòmica com l’actual. És per aquest motiu, també, que insten a reiniciar la Comissió d’Estudi tan aviat com sigui possible amb l’objectiu de deixar de mantenir una gestió sense regularitzar i amb una empresa sense contracte. Igualment, les entitats anoienques volen donar les gràcies als i les treballadores del servei d’aigua durant el confinament per haver mantingut el servei d’aigua amb normalitat durant l’estat d’alarma.

FER UN COMENTARI

*