Inici Societat Aigua és vida demana al PDeCAT Igualada que es posicioni sobre la...

Aigua és vida demana al PDeCAT Igualada que es posicioni sobre la gestió de l’aigua

COMPARTIR

L’alcalde de Piera, Jordi Madrid, es posiciona a favor de la gestió pública de l’aigua al municipi durant la xerrada realitzada a Piera per Aigua és vida Anoia i el col·lectiu Piera per l’aigua pública

La plataforma Aigua és vida considera molt desafortunades les paraules del primer tinent d’alcalde i regidor de Qualitat Urbana de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Pont, segons el qual el PDeCAT no té clar si assistirà o no a la manifestació convocada per una vintena d’entitats de l’Anoia pel proper 27 d’octubre per demanar la gestió pública de l’aigua. En aquest sentit, Aigua és vida Anoia critica al regidor que titlli d’apriorismes ideològics els números i les dades objectives que tenen sobre la taula i que haurien de servir-los per decantar-se a favor de la gestió pública del servei de l’aigua.

Aigua és vida considera que decantar-se per la gestió pública no és cap tipus d’apriorisme ideològic i recorda al regidor Jordi Pont i al PDeCAT que altres municipis de Catalunya governats pel PDeCAT com Manresa, Vilafranca o Vilanova i la Geltrú, fa temps que tenen el servei municipalitzat i de gestió pública, independentment de la ideologia de cada govern. Segons les dades de l’auditoria i comptant que l’Ajuntament té el 32% de l’accionariat d’Aigua de Rigat, el cost de la municipalització del servei seria aproximadament d’un milió i mig, a l’espera de la segona part de l’auditoria, que inclou la part jurídica. A banda, la plataforma Aigua és vida li recorda al regidor que la municipalització del servei és quelcom que hauran d’assumir obligatòriament, ja que la llei reguladora de les Bases de Règim Local estipula que la titularitat del servei de l’aigua és dels ajuntaments.

Igualment, la plataforma també recorda al regidor d’Igualada que el Govern de la Generalitat ha aprovat la creació de l’empresa pública que gestionarà la xarxa d’abastament d’aigua del sistema Ter-Llobregat. L’aposta per la gestió pública ha comptat amb el suport de tots els partits del Parlament menys el PP i, per tant, també de Junts per Catalunya on participa el PDeCAT.

L’alcalde de Piera, a favor de la gestió pública de l’aigua

Dissabte 6 d’octubre va tenir lloc una xerrada a Piera sobre la gestió de l’aigua pública, organitzada per la plataforma Aigua és vida Anoia i el col·lectiu Piera per l’aigua pública. La xerrada va servir per exposar les raons per les quals aposten por la gestió pública a Piera, així com també per animar als oients a participar de les manifestacions a favor de la gestió pública que hi haurà el 27 d’octubre a Igualada i el 10 de novembre a Piera.

Durant la xerrada, el col·lectiu Piera per l’aigua pública va recordar que el contracte amb l’empresa Anaigua, del grup Agbar, s’acaba el 2022 i va defensar que aquesta és la millor oportunitat per poder passar a gestió pública. El col·lectiu també va explicar que el problema amb Anaigua no és només el preu (el més car segons dades de l’ACA), sinó la manca de transparència per part de l’empresa i de manteniment de la xarxa. En aquest sentit, van fer una defensa molt ferma de la gestió pública de l’aigua per tal d’acabar amb el mal servei de l’empresa i amb els aforaments, un servei injust i gens ecològic. A banda, també van proposar obertament la creació de la Taula per l’aigua pública a Piera, una taula on els partits del consistori i les entitats del municipi treballin col·lectivament per assolir l’objectiu de la gestió pública a la vila. En aquesta línia, l’actual alcalde de Piera, Jordi Madrid (ERC), va assegurar a la xerrada que ell està a favor de la gestió pública de l’aigua i que assistirà a la manifestació del 10 de novembre a Piera.

Aigua és vida convida a Agbar a totes les seves xerrades

En un comunicat de premsa, la companyia Aigua de Rigat i l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt han defensat que si bé hi ha situacions que s’han de millorar a nivell de sectorització a la Pobla de Claramunt, no es tracta d’un punt on hi hagi problemes de manera habitual. Aquest comunicat sortia després de la xerrada que va fer Aigua és vida a la Pobla en motiu de la gestió pública, on els assistents van parlar de manca d’inversió i de fuites constants al Xaró. En aquest sentit, la plataforma Aigua és vida convida a Agbar a totes les seves xerrades sense la necessitat d’anar d’amagatotis i assenyala que “és incoherent i pot generar sospites que un govern d’un ajuntament defensi la gestió d’una empresa amb la qual no hi ha contracte”.

FER UN COMENTARI

*