Inici Societat Aigua és vida considera una ‘deslleialtat’ la comissió d’estudi sobre el servei...

Aigua és vida considera una ‘deslleialtat’ la comissió d’estudi sobre el servei de l’aigua a Igualada

COMPARTIR

La plataforma Aigua és vida considera que l’aprovació de la Comissió d’Estudi proposada pel govern de Marc Castells sense que s’hagi inclòs, almenys, a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i la mateixa plataforma Aigua és vida és «una deslleialtat». Segons han explicat en roda premsa, “som l’única entitat local i comarcal dedicada, única i exclusivament, al problema de l’aigua i és una vergonya que des del govern de l’Ajuntament d’Igualada se’ns hagi deixat fora”. La plataforma ecologista també ha afegit que “nosaltres hem posat el problema sobre la taula i aquesta comissió, tal i com està formada, ens fa fora, potser perquè no estan disposats a que qui més hem treballat en aquest sentit tinguem ni veu ni vot”.

Segons el gabinet jurídic de l’Ajuntament, la PAH i Aigua és vida no poden formar part de la Comissió d’Estudi encarregada d’elaborar un informe sobre el tipus de model de gestió d’aigua a Igualada perquè no consten al registre municipal com a associacions. No obstant, la plataforma ecologista critica que “aquest informe emès per l’Ajuntament no és correcte perquè un informe extern presentat al ple de l’Ajuntament per ERC Igualada i Poble Actiu recorda que, segons l’article 321-5 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya i l’article 22.3 de la Constitució Espanyola, una associació i la seva participació no es determina ni es limita en cap cas per la seva inscripció en un registre municipal”. D’aquesta manera, Aigua és vida ha acusat a l’Ajuntament d’Igualada i al govern de Marc Castells de retorçar la llei “per tal de deixar-nos fora ja que han fet que una llei municipal quedi per sobre d’una llei autonòmica i estatal, quelcom que no és correcte”.

Per altra banda, la plataforma Aigua és vida, així com la PAH i CCOO, també afectades en l’exclusió de la Comissió d’Estudi, afirmen que no participaran de la taula paral·lela proposada per Igualada Som-hi i aprovada al ple. Davant de la negativa del govern Castells a introduir a la PAH, CCOO i Aigua és vida, el grup municipal d’Igualada Som-hi va proposar una taula informativa paral·lela en la que hi estiguessin les entitats afectades. No obstant, i segons han argumentat els ecologistes, “nosaltres volem participar de la Comissió d’Estudi oficial ja que, si bé l’informe que en resulti no serà vinculant, sí que legitimarà al ple a decidir quin model de gestió escollir, però la taula paral·lela a la Comissió és inútil, en primer lloc perquè la informació la podrem obtenir igualment sense aquesta taula paral·lela, i en segon lloc perquè aquesta taula no recollirà les nostres demandes”. En aquest sentit, la plataforma Aigua és vida ha explicat amb tristor que “el grup municipal d’Igualada Som-hi ha vulnerat el punt 4 del Pacte Social i Institucional per l’Aigua al Municipi d’Igualada firmat el passat mes de maig, un punt en el que es demanava crear un espai de concertació social sobre l’aigua, ja que aquest espai és la Comissió d’Estudi que obliga la llei i que la plataforma de l’aigua demanava, i no una taula paral·lela informativa”. Igualment, la plataforma ha volgut recordar que “durant els propers mesos els regidors d’Igualada Som-hi, així com la resta de grups municipals i les Associacions de Veïns, podran demostrar els seus posicionaments a la Comissió d’Estudi, quelcom que nosaltres, que som els responsables de descobrir el problema de l’aigua, no podrem fer”.

Aigua és vida assegura que “malgrat no poder participar de la Comissió d’Estudi, ni voler participar de la Taula informativa paral·lela, nosaltres farem un seguiment minuciós de la Comissió d’Estudi, ja que és la taula que demanàvem i és, entenem, un procés molt important per assegurar que la gestió de l’aigua a Igualada sigui pública”. En aquest sentit, la plataforma assegura que estudiarà les possibles vies per poder formar part de la Comissió d’Estudi, sense descartar possibles impugnacions perquè, recorden, “aquesta Comissió d’Estudi és d’extrema importància i, com a entitats plenament afectades pels temes que es tractaran, és molt important que hi formem part”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*