Inici Societat Aigua de Rigat assegura que el 79% dels seus usuaris a Igualada...

Aigua de Rigat assegura que el 79% dels seus usuaris a Igualada no canviarien de companyia encara que poguessin

COMPARTIR

L’empresa Aigua de Rigat ha difós els resultats d’una enquesta que ha realitzat telefònicament entre 100 dels seus clients a Igualada i a la que dona un nivell de confiança dels resultats del 95,5%. L’enquesta es va fer entre agost i octubre de l’any passat.

El 60% dels enquestats han expressat valoracions satisfactòries (de 8 a 10) del servei que els ofereix la seva companyia d’aigües. De fet, la puntuació mitjana del servei és de 7,94 punts (sobre 10). Entre els aspectes que valoren més positivament es troba, amb una puntuació excepcionalment alta, l’atenció rebuda per part de la companyia, valorat amb 9,00 punts, seguit de la continuïtat en el subministrament i de la pressió amb la qual arriba a la seva llar.

Segons Rigat, un 87% dels enquestats recomanaria la seva empresa subministradora d’aigua i un 79% seguiria amb la seva companyia d’aigua si tingués capacitat d’elecció, davant d’un 2% que es manifesta contrari.

Una dada que crida l’atenció de l’enquesta és la comparació del servei de l’aigua amb altres serveis (gas, electricitat, neteja de carrers, escombraries, manteniment de parcs i jardins i neteja de carrers). La companyia d’aigües és la més ben valorada i se situa en primera posició, amb 8,30 punts, seguida de la companyia de gas.

Segons Aigua de Rigat, un altre dels resultats de l’enquesta és que el 19% de les llars d’Igualada beuen aigua directament de l’aixeta.

Controvèrsia per la manca de concessió

Aigua de Rigat és, des de l’any 2015, al centre del debat sobre la gestió de l’aigua a Igualada. La companyia del grup Agbar opera des de principis del segle XX a Igualada, però ho fa sense concessió administrativa formal. Els ajuntaments d’Igualada, la Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí -municipis amb la mateixa situació- van iniciar l’any 2016 un procés per a regularitzar la situació. El primer pas era una auditoria de la Diputació de Barcelona per definir els actius i infraestructures del servei, que fa un any es va concretar en 4,5 milions d’euros, 3 dels quals corresponents a Igualada. La mateixa auditoria inclou una vessant econòmica que hauria d’exposar el negoci pel que Aigua de Rigat té dret a ser indemnitzada o, en cas contrari, ja ha amortitzat. Aquesta auditoria es preveia enllestir el 2018 però encara no s’ha fet pública.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*