Inici Societat Els Agents Rurals han fet 340 acompanyaments per alimentar animals durant el...

Els Agents Rurals han fet 340 acompanyaments per alimentar animals durant el confinament de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El Cos d’Agents Rurals ha realitzat un total de 340 acompanyaments a ciutadans que es trobaven confinats a la Conca d’Òdena per a garantir que poguessin alimentar el seu bestiar. Des de l’endemà de l’inici del confinament i durant els 24 dies que han durat els controls perimetrals dels municipis d’Igualada, Santa Margaria de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena els agents han realitzat una mitjana de 15 serveis diaris. La majoria d’acompanyaments s’han realitzat a altres municipis de la mateixa comarca de l’Anoia però també en altres comarques com el Bages, Berguedà, Solsonès, Segarra, l’Alt Camp o el Vallès Occidental, entre d’altres.

Des de l’inici de les restriccions es va posar en funcionament un protocol en coordinació amb els Mossos d’Esquadra i el Centre de Comandament Avançat perquè cap animal quedés desatès com a conseqüència de la prohibició de la mobilitat. Cada cop que s’obria una incidència des de la Sala Central, els agents rurals recollien els ciutadans al control policial, els escortaven fins a la finca on es trobava el bestiar a alimentar i els retornaven a dins de la zona del confinament un cop acabades les tasques.

Continuen les tasques de desinfecció a Igualada

Des del passat 19 de març i sota la coordinació del Cos d’Agents Rurals, el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya realitza diàriament tasques de desinfecció de l’Hospital d’Igualada i les urgències per tal de mitigar els factors de contagi del coronavirus.

El GEPIF també ha establert una ruta setmanal per prestar aquest servei a altres zones sensibles del municipi com són les residències de gent gran, els centres d’atenció primària, la comissaria dels Mossos d’Esquadra, les dependències de la Policia Local, el cementiri, el mercat i diversos supermercats de la ciutat, tasques que se seguiran realitzant un cop aixecades les mesures de tancament a la conca d’Òdena.

ACN

FER UN COMENTARI

*