Inici Economia Els adobers igualadins acaben el seu projecte de formació per a empreses...

Els adobers igualadins acaben el seu projecte de formació per a empreses del Marroc

COMPARTIR

El Gremi de Blanquers d’Igualada i la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir tancaven el 2016 amb la valoració final del programa de formació i cooperació al Marroc (FOCOMA). Ambdues entitats concloïen que l’experiència havia estat molt satisfactòria, tant des de la part formadora (adobers d’Igualada) que havien conegut la realitat del sector al Marroc i contribuït a encarar el camí per la millora del sector, com des de la part dels adobers de Fès, que durant més d’un any han rebut la formació i l’assessorament dels professionals adobers d’Igualada.

El programa FOCOMA va començar al novembre del 2015 i ha tingut la durada de 15 mesos aproximadament. FOCOMA constava d’unes sessions formatives i d’assessorament que es van desenvolupar a Igualada i Fès, van anar a càrrec de tècnics especialistes d’Igualada i els participants marroquins eren empresaris, treballadors i estudiants. La iniciativa ha permès una transferència de coneixement en com aplicar canvis tecnològics en els processos per a complir les normatives mediambientals marroquines i europees, millorar la regularitat dels productes obtinguts així com millorar les condicions tècniques i de prevenció de riscos laborals dels operaris marroquins.

Hicham Azmi, director de la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir (FEDIC), en el seu informe de valoració del programa agraïa la col·laboració i manifestava la seva satisfacció. Azmi destacava aspectes rellevants del programa com les visites guiades a les adoberies d’Igualada i la depuradora “el que ens permetrà incorporar millores pràctiques a les nostres fàbriques i en el nostre sistema de depuració d’aigües”. Azmi també va mostrar la seva satisfacció “per l’alt nivell de motivació que la iniciativa havia suposat per les adoberies marroquines per millorar els seus mètodes de fabricació”.

Per la seva part, el president del Gremi de Blanquers d’Igualada, Xavier Badia, explicava que projectes com FOCOMA “ens ajuden a reforçar els nostres vincles amb les institucions marroquines i la nostra missió de cooperar en el desenvolupament del sector”.

FOCOMA és un projecte de formació i cooperació liderat pel Gremi de Blanquers d’Igualada (Barcelona) que té l’objectiu de contribuir en la millora de la capacitació tècnica i respecte pel medi ambient. El programa compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir, el Ministeri d’Indústria del Marroc, l’Ajuntament d’Igualada i el Grup Carles.

FER UN COMENTARI

*