Inici Societat Adéu a Jordi Mateu, referent de l’escoltisme i la cultura

Adéu a Jordi Mateu, referent de l’escoltisme i la cultura

COMPARTIR

L’igualadí Jordi Mateu Lliró ha mort als 80 anys d’edat, deixant enrere una vida dedicada a la natura, l’escoltisme, l’excursionisme o la cultura, que aquests dies lloen diferents entitats igualadines i anoienques amb les quals havia estat vinculat.

Mateu va ser un dels impulsors de l’escoltisme a Igualada amb la fundació de l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar, el 1952 i havia interpretat en repetides ocasions a “L’home del bosc” en diferents centres educatius d’Igualada per apropar la natura als més petits. Mateu també va ser destacat membre de la UEC Anoia i va ser un dels impulsors del primer mapa detallat de camins de la Conca d’Òdena, editat el 2013.

Jordi Mateu va formar part d’una generació que, en ple franquisme, va impulsar Òmnium a l’Anoia. Des d’aquesta entitat han explicat que “va ser especialment destacada la seva contribució a l’extensió de cursos de català” i el defineixen com “sempre generós i amb voluntat de construir i sumar”. Mateu també va impulsar la recuperació de la Festa de Sant Joan d’Igualada amb l’arribada de la Flama del Canigó.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*