Inici Destacats Adéu a Benet Asensio, històric militant d’ERC Igualada

Adéu a Benet Asensio, històric militant d’ERC Igualada

COMPARTIR

Benet Asensio Batet va traspassar el passat dia 12 de gener a l’edat de 70 anys. El seu decés va sorprendre i impactar a moltíssims igualadins, que el van acomiadar el dia 14 de gener en un tanatori ple de gom a gom. Asensio era un històric militant d’ERC Igualada des de feia 41 anys. Va començar la seva militància política al 1979, agafant el relleu de l’independentisme a la comarca després del franquisme i impulsant el retorn d’Esquerra Republicana de Catalunya, juntament amb Pere Rodrígo, Salvador Soler, Salvador Duran o Isidre Quintana. El “Beni” era un conegut independentista que va “apadrinar” a diverses generacions d’independentistes quan l’independentisme encara era un moviment polític minoritari

El Benet era conegut per la seva implicació i treball en el si de l’independentisme i a ERC, participant en totes les campanyes electorals des del retorn de la democràcia i era fàcil i freqüent trobar-se’l encartellant la ciutat en època electoral. Va concorre també moltes vegades a les llistes electorals del municipi. A l’any 2014 va rebre el Premi Estel Blanc que atorga ERC Anoia, juntament amb la seva dona Glòria Puiggròs, també traspassada des de fa anys.

En la faceta cultural i social, destaca que va ser un dels impulsors de l’Associació de Veïns del Passatge de la Tossa, era òbviament militant d’ERC, membre de la Junta de la Penya Blaugrana d’Igualada i soci d’El Foment.

A nivell professional també era molt conegut atès que va ser el representant de la marca de motos “Derbi” fins al 2004. Va seguir amb el negoci familiar de la venda de motos i també de reparació, amb un taller molt conegut a l’Avinguda Àngel Guimerà, núm. 20.
L’independentisme de la comarca ha mostrat la seva tristesa arran de la mort de Benet Asensio i ERC Igualada i Anoia vol mostrar el seu profund “dolor” i transmetre el seu condol “a la família, amics i companys i companyes de partit” assegurant que “el trobarem molt a faltar. Gràcies per tot i per tant, que la terra et sigui lleu”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*