Inici Economia Acusen els propietaris de Carlomagno de transferir fons a una altra empresa...

Acusen els propietaris de Carlomagno de transferir fons a una altra empresa de la mateixa família

COMPARTIR

L’advocada Sandra Zahonero, membre del Col·lectiu Ronda que ha assessorat els treballadors de Carlomagno durant el període de consultes de l’expedient de regulació d’ocupació, ha mostrat públicament les sospites que la família Pujol Marçà podria estar planificant el tancament de l’empresa per continuar l’activitat a través de noves societats.

Per a l’advocada, “amenaçar per segon any consecutiu amb el cessament de l’activitat i seguir transferint fons i actius propis de l’empresa a una societat patrimonial controlada pels Pujol Marçà, tal i com s’ha fet als darrers anys, no és una actitud responsable ni lleial amb una plantilla que en la majoria de casos acumula més de 30 anys d’antiguitat a l’empresa. Estem disposats a arribar on calgui, incloent-hi per suposats els tribunals, en defensa de la dignitat d’aquests treballadors”.

Irregularitats i opacitat

Carlomagno, que ha decidit retirar la proposta d’acomiadament de tota la plantilla que va presentar el passat mes de novembre, hauria incorregut en diferents irregularitats en aquest procés. Zahonero considera que “durant la negociació, hi ha hagut tot tipus d’irregularitats per part de Carlomagno. Retiren l’expedient conscients que, de seguir endavant, era més que probable que Inspecció de Treball hagués emès un informe recollint aquestes irregularitats que suposen mala fe en la negociació i, en conseqüència, la nul·litat dels acomiadaments, que hauria estat declarada judicialment”. En aquest sentit, Zahonero recorda la reiterada negativa per part de l’equip negociador de Carlomagno a facilitar als representats legals de la plantilla informació econòmica que permetés contrastar la situació de necessitat i inviabilitat que l’empresa esgrimia com a justificació de l’acomiadament: “se’ns deia que Carlomagno era un projecte inviable però en cap cas se’ns facilitaven els números que demostressin que això era així”.

Les 26 persones que encara formen part de la plantilla de la tèxtil igualadina s’han reincorporat als seus llocs de treball i han reprès l’activitat, amb una situació “incerta”, segons l’advocada. Acumulen l’impagament de dues nòmines i les persones que van perdre la seva feina l’any passat, en el context de l’anterior expedient d’acomiadament col·lectiu, continuen sense rebre la seva indemnització, segons el Col·lectiu Ronda.

La plantilla ha iniciat un calendari de mobilitzacions que prosseguirà durant aquest mes de desembre i ja ha interposat una demanda judicial denunciant l’incompliment empresarial en quant a la seva obligació de abonar puntualment els salaris, donat que -segons expliquen- fa més de dos anys que se’ls paga sistemàticament amb dos mesos d’endarreriment de promig.

Aquest diari ha contactat amb la direcció de l’empresa, que no ha facilitat cap resposta.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*