Inici Política Un acte recordarà a Igualada els 80 anys del PSUC

Un acte recordarà a Igualada els 80 anys del PSUC

COMPARTIR

cartellEl proper dilluns dia 28 a les 7 de la tarda en la Sala de les Golfes del Teatre de l’Aurora, l’Andreu Mayayo, Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, i el Jaume Bosch, exdiputat al Parlament de Catalunya per ICV, ens aproparan a la història del PSUC.

Durant molts anys parlar de política a Catalunya era parlar del “partit”, parlar del PSUC. Fa 80 anys quatre partits van veure que una forma eficaç de lluita contra el feixisme representat a casa nostra per l’aixecament militar contra la República era la unitat i van crear el Partit Socialista Unificat de Catalunya que va esdevenir peça fonamental de resistència durant la guerra civil i d’esperança i lluita durant la llarga dictadura posterior.

En aquests 80 anys d’història han estat moltes les persones que han format part del “partit”, que s’han format i han crescut dins una formació política que els va permetre prendre consciència política i lluitar contra la dictadura franquista.

Fa 8 dècades quatre partits es van unir per fer front al feixisme.  Avui, com va manifestar el Jordi Guillot en el sopar de commemoració de la creació del PSUC, “Formem part d’una Europa fràgil, debilitada pel Brexit i obcecada amb unes polítiques d’austeritat fallides en un món inestable i insegur i avui la pitjor versió del nacionalisme és la ideologia més poderosa al món. En front d’aquesta situació, no és avui també la nostra responsabilitat confluir?”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*