Inici Societat Acord entre Àuria i Creu Roja per a la integració de persones...

Acord entre Àuria i Creu Roja per a la integració de persones refugiades discapacitades

COMPARTIR

La Creu Roja i la Fundació Àuria han signat un conveni de col·laboració per incrementar la protecció, dins el programa d’atenció a refugiats i sol·licitants d’asil, de persones amb discapacitat o malaltia mental.

En aquests moments, davant les dificultats greus d’un important col·lectiu de persones desplaçades dels seus països que tenen la condició de demandants de protecció internacional o refugiats, i encara més quan en aquesta condició de demandant d’asil o refugiat s’hi afegeix una discapacitat o malaltia mental, l’objectiu d’aquestes dues organitzacions, és posar a la seva disposició els mitjans adequats i suficients per atendre les seves necessitats i donar compliment als seus drets.

Des de la Creu Roja, ja s’està atenent a més de 500 persones arreu de Catalunya entre la fase d’acollida en centres i la fase d’integració als municipis. El 2017 s’han atès en una primera atenció a més de 2.500 persones, mentre que al 2016 van ser-ne només 1.700.

Encara que el percentatge de persones refugiades acollides avui és reduït en comparació a les compromeses per part dels estats, la voluntat de la Creu Roja continua sent d’atendre-les més i millor cada dia, amb la pretensió de facilitar que s’integrin com a ciutadans de ple dret amb els nivells màxims d’autonomia possibles, a través del coneixement de l’idioma i de l’entorn, que puguin accedir al dret a l’habitatge o que aconsegueixin un lloc de treball.

Davant de situacions especials i d’extrema vulnerabilitat, cal el suport i la col·laboració d’entitats, així com també dels consistoris municipals. Per això, des de l’entitat destaquen el compromís de l’Ajuntament d’Igualada que, en el seu paper de mediador, ha posat a disposició de la Creu Roja diferents habitatges del municipi.

L’acord amb la Fundació Àuria, la qual consta d’una gran trajectòria de projectes que donen suport a persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental i a les seves famílies, arribarà amb una atenció especialitzada a aquelles persones nouvingudes que tenen especials dificultats i precisen d’un suport afegit.

FER UN COMENTARI

*