Inici Societat Acomiadat un dels impulsors de la vaga d’escombraries a Igualada

Acomiadat un dels impulsors de la vaga d’escombraries a Igualada

COMPARTIR

[Img #27375]Un dels principals impulsors de la vaga d’escombraries del passat mes de desembre a Igualada ha estat acomiadat per l’empresa encarregada de la neteja viària de la ciutat. Pedro González Domínguez, president del comitè d’empresa de la Societat Municipal Mediambiental d’Igualada, va deixar de treballar per l’empresa el passat 15 de gener per causes disciplinàries, segons va argumentar l’empresa.

 

Però des del sindicat CGT es vincula l’acomidamanet a la convocatòria de vaga de fa un mes i mig. El propi treballador assegura que aquest cas “ve de lluny”, però que finalment s’ha produït el seu acomiadament “arran del moviment de vaga”.

 

Entre el passat 10 i 18 de desembre, els treballadors de la Societat Municipal Mediambiental d’Igualada van secundar una vaga parcial per protestar per les seves condicions laborals. Entre les seves demandes estava la contractació de més personal, ja que des de la concessió del servei la plantilla s’havia reduït entre un 20 i 25%, i la negociació d’un nou conveni col·lectiu, així com la millora del material que utilitzen.

 

Després d’una setmana de vaga, treballadors i empresa van arribar a un preacord, encara que, segons explica González, aquest va arribar en una assemblea enmig de “pressions de l’empresa” i reconeix que personalment “no estava d’acord i volia continuar amb la vaga”.

 

L’acomiadat també anuncia que demanarà una reunió amb l’alcalde Marc Castells, ja que l’Ajuntament d’Igualada té un terç de l’accionariat de la societat. Els altres dos terços pertanyen a Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC), que té la potestat per decidir quants treballadors es necessita per un servei que costa cada any 4,5 milions d’euros. El propi consistori ja es va queixar el passat desembre de la qualitat del servei que estava oferint l’empresa i va decidir sancionar-la per no complir amb els mínims de qualitat. L’adjudicació del servei es va fer el 2011 i estarà en vigor fins al 2022.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*