Inici Destacats Una acció al BBVA d’Igualada acusa l’entitat d’impedir el dret a l’habitatge

Una acció al BBVA d’Igualada acusa l’entitat d’impedir el dret a l’habitatge

COMPARTIR

L’organització política Endavant (OSAN) va assenyalar divendres el BBVA i Catalunya Caixa com a responsable d’impedir el dret a l’habitatge per a les classes populars. Igualada ha estat una de les 90 ciutats dels Països Catalans on s’han enganxat pancartes amb el lema ‘Jutgem-los i condemnem-los’, mentre que 20 portes d’oficines han estat tapiades.

El col·lectiu denuncia que els bancs i les grans immobiliàries i constructores van obtenir ingents beneficis convertint el dret a l’habitatge en un negoci especulatiu, mentre la classe treballadora
necessitava invertir fins un 60% dels seus ingressos per tenir un sostre. Quan la bombolla va punxar, aquests bancs van obtenir desenes de milers d’euros públics en un rescat bancari mentre expulsaven desenes de milers de famílies de casa seva per no poder fer front als pagaments de les hipoteques o lloguers. La crisi, a més, va servir per a saquejar les caixes d’estalvi i acabar regalant-les a la gran banca espanyola, en un procés de despossessió social d’enorme envergadura.

Amb l’acció volen remarcar que el que mereixen els responsables de la banca és un judici i una condemna per haver enfonsat en la misèria centenars de milers de persones mentre ells s’omplien les butxaques.

Per revertir la situació, Endavant proposa l’expropiació sense compensació dels habitatges en mans dels bancs; creació d’un parc públic d’habitatge socialista; limitació dels preus de lloguer; augment de la durada dels contractes de lloguer; ni un desnonament més; reducció dràstica dels allotjaments turístics i taxa turística important.

Enadavant conclou que cal assegurar l’aplicació d’aquests drets i aquestes sobiranies a través d’un estat independent al servei de les classes populars.

FER UN COMENTARI

*