Inici Societat El 97% de vehicles respecten els límits davant del radar de Vilanova

El 97% de vehicles respecten els límits davant del radar de Vilanova

COMPARTIR

La Policia Local de Vilanova del Camí ha fet públiques les noves dades del radar pedagògic que ha estat instal·lat durant els darrers cinc mesos al carrer Santa Llúcia, al costat de l’escola Joan Maragall. Durant aquests mesos s’han controlat més de quaranta-sis mil vehicles i segons es desprèn de les dades, la gran majoria respectaven els límits de velocitat. El 97% dels vehicles circulaven a una velocitat inferior als 40 quilòmetres per hora (màxima permesa en aquesta via) i només el 3% restant ho feia una velocitat superior als 41 km/h.

El radar pedagògic ha estat col·locat concretament davant del número 100 del carrer Santa Llúcia, entre els dies 24 de maig al 31 d’octubre. En el transcurs del temps que ha estat en funcionament ha controlat la velocitat de 46.677 vehicles. Però en total s’han realitzat prop de 425.000 mesures ja que els vehicles han variat la velocitat al llarg de tota la medició. La velocitat mitja dels vehicles controlats està sobre els 25 quilòmetres per hora i la més genèrica la trobem entre 21 a 30 quilòmetres per hora.

En relació al fet de si la col·locació del radar pedagògic ha significat una reducció de velocitat dels vehicles, l’inspector en Cap de la Policia Local de Vilanova del Camí, Marc Peña, torna a afirmar que no es pot desprendre una acció d’efecte reacció, malgrat que un radar acostuma a exercir un efecte dissuasori.

La propera ubicació del radar pedagògic serà al carrer Rafael de Casanovas cantonada amb el carrer Sant Jordi.

FER UN COMENTARI

*