Inici Societat El 90% dels gossos recollits al carrer a la Conca d’Òdena s’han...

El 90% dels gossos recollits al carrer a la Conca d’Òdena s’han adoptat o retornat als propietaris

COMPARTIR

El 90% dels gossos que s’han recollit i atès a la Residència Canina Font Galí de Piera, que dona servei a la Conca d’Òdena, han sigut adoptats o han retornat als seus amos. Les dades són del període que va des de l’agost del 2018 fins a l’abril del 2021, a partir del moment en què ho ha passat a gestionar la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD). Concretament, un total de 158 animals han passat pel centre, dels quals 87 han pogut retornar amb els amos i 54 han estat adoptats. Els 17 animals restants o bé romanen a les instal·lacions a l’espera que es puguin identificar i localitzar els seus propietaris o van ser recollits morts o van perdre la vida a causa del mal estat de salut en què es trobaven.

Amb motiu de la renovació de la concessió del servei, la MICOD ha fet públiques les dades de balanç. Pel que fa a la procedència, el 36% dels animals abandonats o perduts s’han recollit a Igualada, el 23% a Vilanova del Camí, el 27% a Santa Margarida de Montbui, el 19% a Òdena, l’11% a Jorba, el 5% a La Pobla de Claramunt i el 2% a Castellolí.

Des de la Mancomunitat recorden a la ciutadania que, en cas de veure un gos abandonat, perdut, ensalvatgit o mort a la via pública, cal trucar a la Guàrdia Urbana del seu municipi que activarà el servei de recollida. En cas que l’animal es trobi malferit, la mateixa empresa que fa la recollida s’ocupa de prestar atenció veterinària. Igualment, totes els animals recollits, tant si presenten signes de malaltia com si no, passen una revisió mèdica.

Després de més de dos anys de prestar el servei, la Residència Canina Font Galí ha finalitzat el contracte i la Junta de la Mancomunitat ha aprovat aquest dimecres adjudicar el servei per als propers dos anys a l’empresa Caniausa Center SL.

Des de mitjans de 2018 la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) s’ocupa de gestionar el servei de recollida i manteniment d’animals domèstics de companyia abandonats o perduts (gossos) dels set municipis que la componen: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

 

11 COMENTARIS

  1. El 90% retornats? A la resta de refugis van quedant els gosssos perque no van identificats ni els reclama ningú? Com ho fan per retornar-ne tants? Que ens ho expliquin i sense fer-ne difusió enlloc… Els que portem anys en refugis les xifres les coneixem molt be. No sé a qui volen enganyar. De tants municipis com recullen no hi hauría ni una gàbia buida i allà i caben tots… Només espero el dia que es destapi i us ensorrin el negoci que teniu muntat.

  2. Las jaulas de FG siempre están vacías. Apenas 10 perros de 30 municipiosas más los q recogen en nombre de CANIUSA y las otras empresas familiares.. Y no publican para buscar adopciones…. A quien queréis engañar… Los q no lleva chip acaba rapidamenteb en la incineradora.. Y si no es así q aporten la info q se les pide sobre todas las recogidas y adopciones!! No pueden….pq no han existido! Y lo peor es q los ayuntamientos son sus compllices.

  3. Caniusa no lleva los perros a Fon Gali? Donde estaban antes vamos… Casualidad? Mal “lavado” de imagen? Somos todos tontos y nos gusta que nos mangoneen y mientan en la cara? El mundo es tan relativo… PD: no difunden animales, no aceptan voluntarios, y no tienen casi animales con la de municipios que recogen… magia? estafa? Piensalo!

  4. Canicausa = a font gali….a que jugen els ajuntaments?volem veure els informes reals de el que diuen i que ho pogin demostrar…tot es una mentira!i per els encobriu a fomt gali i empreses relacionades tan de bo us enxapim i pagin tant els de lempressa com tots els que han permes la masacre i estafes que porten fent durant anys

  5. Volem fotos de tots els animals! Volem pàgina web i xarxes socials, els hi volem veure les cares! volem saber com són! les xifres són molt fàcilment manipulables!

  6. Qualsevol protectora d’animals SENSE ànim de lucre dirà que aquestes xifres són IMPOSIBLES!!! I menys recollint a 30 municipis, tenin 3 empreses dedicades a la recollida d’animals, s’estan fent d’or a costa dels pobres animals abandonats. Volem explicacions, volem veure els contractes d’adopció, el xips donats d’alta etc etc
    No podran fer-ho perquè aquest 90% del que parlen estan tots morts no adoptats…

FER UN COMENTARI

*