Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada reparteix cubells per separar la fracció orgànica

L’Ajuntament d’Igualada reparteix cubells per separar la fracció orgànica

COMPARTIR

El departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada ha repartit gairebé 400 bujols airejats per facilitar la separació de la fracció orgànica a casa. El repartiment s’ha dut a terme en una carpa situada al Mercat Municipal de la Masuca durant els dies de mercat ambulant. Un grup d’informadors ha explicat quins residus formen part de la fracció orgànica i han lliurat els cubells als usuaris del mercat que viuen a Igualada.

El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, ha valorat molt positivament aquesta acció i ha destacat que s’ha realitzat amb l’objectiu de millorar el percentatge de recollida selectiva d’aquesta fracció i per evitar que aquest residus acabin a l’abocador.

La fracció orgànica, formada per restes de menjar i restes vegetals de mida petita, representa la part més important dels residus municipals, aproximadament un 33%. El seu tractament diferenciat de la resta de residus evita problemes de contaminació importants.

L’ús de cubells airejats, juntament amb les bosses compostables, facilita la circulació de l’aire a l’interior de la bossa reduint dràsticament les olors generades i també la producció de lixiviats (líquids a la escombraries).

Separar la fracció orgànica permet estalviar recursos, transformant la matèria orgànica en compost que s’utilitzarà com a adob orgànic per a l’agricultura i la jardineria.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*