Inici Destacats El Festival de Llegendes de Tous tanca la seva edició més llarga...

El Festival de Llegendes de Tous tanca la seva edició més llarga i excepcional

COMPARTIR

El Festival de Llegendes de Catalunya tanca amb un balanç molt positiu l’11a edició, sens dubte la més especial en la història del certamen. Organitzar la cita en temps de covid-19 ha resultat tot un repte ja que ha obligat a replantejar el festival per adaptar-se als protocols de seguretat. Mesures com la venda anticipada de les entrades, els aforament reduïts amb control de la distància, la regulació dels fluxos d’espectadors, la higiene de mans, l’ús de la mascareta i l’allargament de l’esdeveniment al llarg del juliol oferint ‘Un estiu ple de llegendes’, entre d’altres, han estat fonamentals perquè el festival deLlegendes s’hagi pogut desenvolupar sense cap mena de risc. També ha estat clau la complicitat de l’organització, artistes, voluntariat i públic, que han complert escrupolosament amb tots els requeriments fent possible l’edició i reivindicant que es poden fer activitats culturals de forma segura.

Amb seu a Sant Martí de Tous, el festival deLlegendes va celebrar el plat fort el cap de setmana del 3 al 5 de juliol amb una quinzena d’espectacles de tots els gèneres i més d’una vintena de representacions i ha continuat durant quatre jornades més de juliol (els dimecres 15 i 22 i els dissabtes 18 i 25) amb espectacles familiars i concerts, així com amb d’altres activitats paral·leles al llarg del mes adreçades a tots els públics, com la cerca de llegendes pel nucli antic o a través de l’aplicació de Google Maps.

La qualitat de les propostes i el seu vincle amb l’arrel tradicional han convertit, un any més, la localitat anoienca en la Capital Catalana de les Llegendes, una cita ja consolidada en el calendari del país com demostren les xifres d’ocupació, superiors al 90% fins i tot en l’actual situació de pandèmia amb un control rigorós de l’aforament. Concretament, els tres dies de festival es va arribar al 95% d’ocupació, i el registre global del conjunt del certamen és del 92%. Els actes més participats han estat L’Apagada: Tous és misteri i el Circuit de llegendes al castell, una novetat d’enguany, que ha permès veure fins a deu espectacles en dos recorreguts diferents.

La companyia tousenca Teatre Nu, que enguany ha pres les regnes de la direcció del festival, agraeix “la il·lusió, tenacitat, esforç i voluntat d’artistes, administracions, voluntaris, patrocinadors i públic per demostrar plegats que la cultura és segura i imprescindible”. Igualment, fa una crida a tots els ajuntaments i organitzadors d’esdeveniments culturals a “perseverar en les seves programacions i a donar valor a les que s’impulsen arreu del territori, ja que són molts els casos de bones pràctiques que poden servir de referent i estímul per impulsar el sector”.

FER UN COMENTARI

*