Inici Blocs 7 passos per aconseguir els teus propòsits

7 passos per aconseguir els teus propòsits

COMPARTIR

En general, tendim a fer-nos propòsits en diferents moments de l’any, per a portar a terme canvis a diferents nivells, com pot ser deixar de fumar, fer esport, alimentar-nos millor, aprendre un idioma, dedicar més temps a la família, etc. No obstant això, siguin del tipus que siguin, sovint no passen més enllà de la intenció, o els anem posposant dient-nos coses com “ja ho faré”, “ara no tinc temps”, etc.

 

Si t’has fet propòsits i no els has aconseguit encara,  et proposo una guia de 7 passos per passar de la intenció a l’acció i aconseguir els teus propòsits.

1. Tria bé els propòsits

a. Amb reflexió prèvia.
Pregunta’t: Què vull realment?

b. Pren consciència de les teves motivacions.  
Pregunta’t: Per a què vull fer-ho? Què m’aportarà realitzar-los?

c. Que siguin concrets. No és el mateix, “Fer esport a partir d’ara” que “anar al gimnàs els dimarts i els dijous, de 6 a 8.
Pregunta’t: Quan i com ho vull?

d. Prioritza els 3 més rellevants per a tu. Un dels problemes a l’hora de complir els propòsits és que fem una llista massa extensa. En general, costa més centrar-se i dedicar energia a diversos canvis alhora, que a uns concrets.
Pregunta’t: Quins propòsits tindran més impacte en la meva vida diària i en el meu benestar?

 

2. Divideix-los per fases o per petits reptes concrets

 

Complir els petits passos t’animarà a continuar. És més fàcil que aconsegueixis eliminar certs aliments de la teva dieta al principi, i després afegeixis altres canvis en l’alimentació, que plantejar un canvi de dieta total i estricta. Cal posar dates concretes, que siguin realistes i alhora reptadores. Els maratonians no corren 42 km el primer dia, s’entrenen per fases, incrementant progressivament les distàncies perquè el cos s’acostumi. El cervell també és un múscul que cal entrenar.
Pregunta’t: Com puc dividir el meu propòsit en mini-reptes?

 

3. Escriu-los a mà i també grava’ls.

 

Expressa’ls en positiu i situa la llista o enregistrament en algun lloc on puguis veure’ls sovint, per recordar la motivació i entusiasme del moment inicial.
Pregunta’t: On guardaré la llista per recordar-la i revisar-la?

 

4. Decideix com ho aconseguiràs. Què faràs i cada quant.

 

a. Pla d’acció a curt termini. Quin és el primer pas? Què pots fer ara mateix? Què faràs cada dia o cada setmana durant els primers 3 mesos?
 

b. Pla d’acció a mitjà/llarg termini. Què faràs per mantenir el que has fet els 3 mesos anteriors? Què faràs els mesos següents per mantenir el teu nivell de motivació?
Pregunta’t: Què faré exactament? Quan?, Dates?

 

5. Pensa com mesuraràs els resultats i revisa l’evolució de forma sistemàtica.

 

Porta un registre que et sigui senzill i ràpid. Decideix cada quant revisaràs l’evolució dels teus propòsits (posa’t una alarma o avís a l’agenda, etc.) i fes-ho. Corregeix les dates si és necessari o afegeix nous propòsits a mesura que hagis aconseguit els primers.
Pregunta’t: Com sabré que he aconseguit el meu propòsit? En quines dates intermèdies revisaré els avanços?

 

6. Comença ja.

 

Passa a l’acció i no posposis l’inici de les teves accions.
Pregunta’t: I per què no començar ja, ara que ho tinc clar?

 

7. Persevera i celebra els avenços aconseguits.

 

Sense preocupar-te massa dels resultats finals. Seran motiu d’orgull i et donaran l’energia necessària per continuar!
Pregunta’t: Si he aconseguit arribar fins aquí, com no aconseguiré arribar fins al final?

Els passos d’aquesta llista, són els que millor em funcionen a mi, i són alguns dels recursos que també utilitzo per ajudar a persones a aconseguir el que es proposen en menys temps i millors resultats, a través d’un procés de coaching.

 

Roser Claramunt – Psicòloga Coach, Instructora de Mindfulness, Formadora.

www.roserclaramunt.com

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*