Inici Societat La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades presenta el programa d’activitats...

La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades presenta el programa d’activitats i obre inscripcions

COMPARTIR

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, gràcies a la participació de més de 150 persones voluntàries. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Ofereix als visitants l’oportunitat de descobrir de forma vivencial els usos d’un gran nombre de espècies i varietats que si bé són desconegudes per la majoria, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia, per exemple en l’àmbit culinari. Alhora, la Jornada posarà de manifest com mitjançant la recuperació d’aquestes espècies i varietats i dels seus usos és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.

L’entitat acaba de presentar el programa de l’esdeveniment amb més de 100 activitats pensat per a tothom i format per 13 grans blocs. L’edició d’enguany consta d’un cicle de catorze xerrades tècniques i aplicades, d’activitats infantils, de 4 píndoles etnobotàniques concentrades en un curs d’una hora, de 4 tipus de tasts, de 16 tallers per adults,  d’una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb 70 expositors i projectes, de sis sortides etnobotàniques, d’un espai on persones amb diferents coneixements etnobotànics els transmetran d’una manera molt propera, de 8 tallers familiars, d’un dinar silvestre, de 7 actuacions artístic-musicals i de les activitats de la Jornada pel Clima.

Totes les persones interessades en assistir a l’esdeveniment poden consultar i descarregar el programa detallat de la Jornada a la web del Col·lectiu Eixarcolant. Les activitats es desenvoluparan al llarg de tot el dissabte 2 d’octubre, al pati de les Escolàpies, al Teatre de l’Ateneu, a la plaça de l’Espai Cívic Centre i a les places i carrers adjacents. Moltes de les activitats són de participació lliure, si bé algunes requereixen inscripció prèvia. Tota la informació es troba disponible a la pàgina web www.eixarcolant.cat, on es poden realitzar les inscripcions per aquelles activitats que ho requereixin.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*