Inici Destacats 6.000 botifarres cuites durant la Fira de Sant Andreu i Matança del...

6.000 botifarres cuites durant la Fira de Sant Andreu i Matança del porc de la Llacuna

COMPARTIR

La Llacuna va celebrar diumenge la Fira de Sant Andreu i la 39a Matança del Porc a la Llacuna. La plaça major, escenari principal de la festa va quedar petita davant la gent i l’espectacle de coure les botifarres, que va aplegar milers de visitants.

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va inaugurar la Fira de Sant Andreu de la Llacuna 2018 i la 39a Matança del porc, una celebració que data de l’any 1980, organitzada per l’Associació de la Matança i Cansaladers de la Llacuna, que inclou la demostració de com s’elabora la botifarra, la cansalada i els embotits, i l’esmorzar degustació d’entrepà de botifarra amb allioli.

En arribar a la Llacuna, Marc Castells ha estat rebut per l’alcalde, Josep Parera, i membres de l’equip de govern municipal que l’han acompanyat a l’Ajuntament, on ha tingut lloc l’acte oficial d’inauguració.

A la Sala de plens, el president de la Diputació de Barcelona ha mantingut una trobada amb representants de les entitats municipals que li han pogut expressar les seves inquietuds.

Així, en el seu parlament, Marc Castells ha explicat que «hem pogut fer serveis molt importants a la Llacuna perquè, en aquest mandat, el municipi ha rebut la inversió més gran de la seva història».

El president de la Diputació de Barcelona ha recordat que, en aquests darrers anys, la corporació ha invertit 150.00 euros en millorar el nucli urbà de la Llacuna i 110.00 euros en arranjar l’entorn i els accessos al castell de Vilademàger. «Un dels objectius principals de la Diputació és preservar el patrimoni cultural de la demarcació perquè el patrimoni és la fortalesa, el múscul que dona identitat» ha ressaltat Castells.

També ha refermat el compromís de la Diputació per a les escoles municipals amb una partida de 30.000 euros i una altra de 100.000 euros per arranjar els camins de la Llacuna.

Finalment, Castells ha atès la proposta de posar gespa artificial al camp de futbol municipal. «Volem ser partícips d’aquest projecte perquè l’esport és l’eina de cohesió dels municipis». I ha reblat la seva intervenció afirmant que «és molt important que les administracions i les entitats anem juntes».

Després de signar al Llibre d’Honor, Marc Castells i les autoritats municipals s’han desplaçat a la Plaça Major per participar en l’esmorzar popular en el qual, enguany, s’han repartit més de 6.000 entrepans de botifarra.

La visita del president de la Diputació de Barcelona a la Llacuna ha finalitzat amb un recorregut pels diferents estands de la Fira.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*