Inici Societat 50 ginecòlegs residents es formen a l’Hospital d’Igualada

50 ginecòlegs residents es formen a l’Hospital d’Igualada

COMPARTIR

Fa uns dies l’Hospital d’Igualada va celebrar el Curs Avançat de Cirurgia Endoscòpica per a residents R-3 i R-4 de tot el territori català amb l’assistència d’alguns residents d’altres comunitats, reunint aproximadament uns 50 ginecòlegs en formació a la ciutat.

Aquest curs suposa la sisena edició respecte els Cursos de Formació específics per Metges Residents en Ginecologia celebrats anualment a l’Hospital d’Igualada, organitzats i coordinats pel Servei de Ginecologia. La participació majoritària per part dels residents en totes les edicions realitzades consoliden aquests cursos com a referent en formació de cirurgia endoscòpica ginecològica.

Les sessions formatives van alternar presentacions teòriques relacionades amb el tractament quirúrgic de diferents patologies (endometriosis, patologia uterina, disfuncions del sòl pelvià, oncologia) i tècniques quirúrgiques específiques per via laparoscòpica, així com retransmissió de cirurgies en directe amb la possibilitat de comunicació dels assistents amb els propis cirurgians durant la realització de la intervenció quirúrgica. En aquesta edició corresponent al nivell més avançat es van programar cirurgies de major complexitat quirúrgica amb cirurgians de referència d’aquesta especialitat.

Durant el curs, els metges residents participen en sessions pràctiques amb “pelvitrainer” que permeten l’adquisició de les habilitats oculomanuals necessàries en les tècniques laparoscòpiques, amb la realització d’un examen en la darrera jornada del curs que permet valorar objectivament les habilitats pròpies en relació a una extensa base de dades europea.

La iniciativa d’organitzar cursos específics de Cirurgia Endoscòpica per a residents va sorgir de la Sociedad Española de Ginecologia y Obstetrícia (SEGO) i correspon a un projecte global en tot l’estat espanyol, celebrant-se edicions anuals alternes de Cursos Bàsics i Avançats per regions geogràfiques amb l’objectiu de garantir un model formatiu comú per tots els residents.

El projecte és liderat pel director de Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital d’Igualada, el Dr. Pere Brescó, que és el president actual de la “Sección de Endoscopia” de la SEGO i a més director del la “Escuela Internacional de Endoscopia Ginecológica” amb seu a l’Hospital d’Igualada.

FER UN COMENTARI

*