Inici Societat 40 advocats d’Igualada vetllaran voluntàriament pels participants al referèndum

40 advocats d’Igualada vetllaran voluntàriament pels participants al referèndum

COMPARTIR
Model d'urna per a l'1-O que ha presentat el Govern. Rafa Garrido / ACN

El Col.lectiu d’Advocats d’Igualada per la Defensa dels Drets Fonamentals, amb coordinació amb la plataforma Drets.cat, s’ha constituït per posar en marxa un dispositiu de gairebé 40 advocats voluntaris que estaran a disposició de qualsevol persona -tant si forma part d’una mesa electoral com si va a votar- per les eventualitats que puguin produir-se amb motiu del referèndum a Igualada, la Conca d’Òdena i altres municipis de l’Anoia.

En cas de qualsevol eventualitat a l’Anoia, la plataforma posa a disposició els telèfons 645.787.654 i 699.08.53.86. També podreu trucar al telèfon general de Drets.cat 697.83.29.11.

Els advocats recomanen que, en cas que un agent d’un cos policial demani identificació es faciliti, però que alhora es demani a l’agent el número d’identificació, rang i cos policial.

També demanen no oposar mai cap resistència física i asseguren que empre ens haurem de comportar de forma pacífica i cívica. La instrucció dels Mossos d’Esquadra és que aquest cos no utilitzarà cap tipus de violència. Mai heu de faltar al respecte, ni respondre violentament a requeriment ni a cap provocació, vingui de qui vingui.

Els advocats anoiencs afegeixen que es té dret a no declarar i a no donar cap indicació als agents policials sense haver parlat abans amb l’advocat. En cas de detenció, hi ha dret a ser assistits per un advocat i a acollir-se al dret a no declarar fins que us hi entrevisteu. Si la detenció és injustificada o il.legal s’aplicaria el
procediment d’Habeas Corpus.

Els agents de l’autoritat per emportar-se qualsevol tipus de material requereixen una ordre judicial. Entrar a un local sense una ordre judicial suposa vulnerar els drets fonamentals. En aquest cas recomanen la presència d’un advocat i expliquen que els agents han de documentar la incautació (el que s’emporten) de qualsevol material en una acta, sinó no poden fer-ho de forma legal. Només pot permetre l’entrada a un local sense ordre judicial el titular del mateix.

Finalment, els advocats entenen que el dret a l’autodeterminació, a votar i a participar al Referèndum, en qualsevol aspecte, és un Dret Fonamental que pertany als pobles, emparat en el dret internacional, avalat per l’Organització de les Nacions Unides, que que no pot constituir un delicte ni generar cap tipus de sanció administrativa, ni cap infracció de la normativa de protecció de dades. En tot cas sempre s’haurà de seguir el corresponent procediment penal.

Per a qualsevol altra dubte truqueu als telèfons de contacte o consulteu la pàgina drets.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*