Inici Destacats 4 de cada 10 aturats anoiencs no rep cap prestació

4 de cada 10 aturats anoiencs no rep cap prestació

COMPARTIR

El sindicat CCOO ha elaborat un informe sobre el mercat de treball, llars i desprotecció social a la demarcació de Barcelona que posa en evidència, entre d’altres factors, una davallada en la protecció social dels aturats.

L’estudi constata que la taxa de cobertura de protecció social per atur se situava a finals de 2016 en el 56% a l’Anoia. Només el Bages compta amb pitjors dades, el 54,9%.

El sindicat considera “un problema social de primer ordre” que més de 4 de cada 10 aturats de l’Anoia no cobri cap tipus de prestació contributiva o assistencial. Això suposa més de 4.400 persones.

El document constata la davallada de la protecció social dels aturats des de 2008, quan a l’Anoia percebien alguna prestació del 81,2% dels aturats.

El sindicat exigeix que es millori la protecció social de les persones i més atenció a comarques que han patit una forta destrucció d’ocupació i teixit productiu com és el cas de l’Anoia. CCOO aposta per la reindustrialització com a estratègia, perquè “no podem acceptar aquest patró de creixement inestable i vulnerable”, asseguren des del sindicat.

En un àmbit més general, l’estudi constata un retrocés en drets laborals, precarietat de l’ocupació, caiguda dels salaris i desprotecció social, el que incrementa notablement el risc de pobresa. De fet, l’informe conclou que treballar ja no exclou de la pobresa i xifra en 390.000 les víctimes de la pobresa laboral a Catalunya.

Com a mesures, CCOO proposa la Renda Garantida de Ciutadania, un augment progressiu de salaris i polítiques d’ocupació adequades i pensades pels col·lectius més necessitats com són els joves i els majors de 45 anys.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*