Inici Bàsquet El 3×3 torna a ser la festa del bàsquet a Igualada

El 3×3 torna a ser la festa del bàsquet a Igualada

COMPARTIR
Foto: Manel Marimon i Gomis

El passat dissabte 10 de juny s’ha celebrat la 33a edició del 3×3 de Bàsquet d’Igualada a la Plaça de Cal Font. Aquest esdeveniment ha estat organitzat pel Club Bàsquet Igualada, l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Esportiu de l’Anoia. Els patrocinadors principals de l’esdeveniment han estat Iniciatives Events, Biventa, Vitaldent, Agro Logical Dynamics Proserpina, Clínica Dental Anoia, Ca la Nuri, Rotary, Masats TG DX, Servisimó i Silence.

Aquesta edició del 3×3 Igualada ha comptat amb 83 equips, 39 equips femenins, 39 masculins i 5 mixtes. Un total de 332 esportistes, repartits en categories, des d’escoleta fins a veterans. Tots aquests esportistes ha disputat els partits en les 10 pistes instal·lades.

Els equips guanyadors de cistella petita han estat els següents: Escola Masculí: Rikkis Nuggets; Escola Mixt: Zipi Zape; Premini Masculí: El Trio Calavera; Premini Femení: Nuggets de Pollastre; Mini Masculí: Les 4Rs; Mini Femení: Les de Sempre. En concurs de triple l’ha guanyat en Roger Torres.

Els equips guanyadors de cistella gran han estat els següents: Infantil Masculí: Onewin; Infantil Femení: Las Reinas de la Pista; Cadet Masculí: CSKA la Ropa; Cadet Femení: JAM; Júnior Masculí: BDJK; Júnior Femení: Calienta k Sales; Sènior Preferent Femení: Coti x coti; Sènior Top Femení: Prosport team; Sènior Preferent Masculí: Solicitado 1; Sènior Top Masculí: Kiwis; Veterans Mixt: Los Ángeles de Janker; Veteranes Femenines: Velles Glòries. El concurs de triple femení el va guanyar l’Aina González i el masculí en Daniel Rodríguez.

Un any més s’ha celebrat el concurs de triples. En categoria mini, en Dani ha estat el guanyador i s’ha emportat una maleta gentilesa d’Original 1915. En la categoria de cistella gran, els guanyadors han estat Paula Domènech i David Torres que han aconseguir un vol en globus gentilesa de Camins de Vent.

La campanya “Una cistella, una vacuna contra la polio” del Rotary Club Igualada aconsegueix 257 vacunes

El Rotary Club Igualada farà la donació de 257 vacunes contra la polio després que el passat dissabte es comptessin 257 punts a la pista que el club patrocinava en l’esdeveniment 3×3 del Club Bàsquet que va tenir lloc a la Plaça Cal Font i que per més tard es va traslladar a Les Comes per la pluja.

Sota el lema “Una cistella, una vacuna contra la polio”, el Rotary Club Igualada ha col·laborat en l’esdeveniment esportiu a la vegada que ha realitzat una activitat solidària. Així, l’entitat igualadina ha fet una aportació pel programa POLIO PLUS que la Fundació Rotary International impulsa a nivell mundial per la erradicació de la polio al món.

Salvador Farrés, president del Rotary Club Igualada, i Joan Leon, membre de la junta, van participar en el lliurament de trofeus del campionat. Aquesta acció forma part de la bateria d’accions que el Rotary Club desenvolupa amb l’objectiu de millorar la nostra societat a través d’accions solidàries com aquesta en benefici de la comunitat, tant a nivell local com internacional.

Erradicar la polio, la lluita històrica dels clubs rotaris

Una de les grans lluites dels clubs Rotaris de tot el món és el programa d’erradicació total de la Pòlio. La pòlio es va reduint però encara està present a dos països, l’Afganistan i el Pakistan. Durant més de 35 anys, Rotary ha treballat constantment per a erradicar aquesta malaltia que ocasiona paràlisi i potencialment la mort, i generalment afecta a nens menors de cinc anys. El poliovirus es transmet de persona a persona, en general a través de l’aigua contaminada. Posteriorment, pot atacar el sistema nerviós.

Els rotaris han contribuït amb més de 2100 milions de dòlars i una infinitat d’hores de treball voluntari per a protegir més de 3000 milions de nens en 122 països contra aquesta malaltia.

El Rotary Club Igualada organitza cada any accions solidàries per a fer aportacions a la lluita. Des de la seva fundació, el 1.988, i amb l’ajut de l’efecte duplicador de la Fundació Bill i Melinda Gates, el club local ha contribuït amb més de 413.000 dosi de vacunació.

FER UN COMENTARI

*