Inici Bàsquet El 3×3 del Club Bàsquet Igualada tindrà la pista solidària “Una cistella,...

El 3×3 del Club Bàsquet Igualada tindrà la pista solidària “Una cistella, una vacuna contra la polio”

COMPARTIR

El Rotary Club Igualada patrocinarà una pista de bàsquet en el tradicional 3×3 que cada any organitza el Club Bàsquet Igualada i que tindrà lloc a la plaça Cal Font el pròxim dissabte 2 de juliol. A través d’aquest patrocini, l’entitat realitzarà un acte solidari ja que per cada cistella que es faci, Rotary Club Igualada farà una aportació pel programa POLIO PLUS que la Fundació Rotary International impulsa a nivell mundial per la erradicació de la polio al món. Així, amb el lema “una cistella, una vacuna”, el Rotary Club Igualada crida a la participació en aquest esdeveniment esportiu alhora que el converteix en un acte solidari.

La erradicació de la polio, una lluita històrica dels clubs rotaris

Una de les grans lluites dels clubs Rotarys de tot el món és el programa d’erradicació total de la Pòlio. La pòlio es va reduint però encara està present a dos països, l’Afganistan i el Pakistan. Durant més de 35 anys, Rotary ha treballat constantment per a erradicar aquesta malaltia que ocasiona paràlisi i potencialment la mort, i generalment afecta a nens menors de cinc anys. El poliovirus es transmet de persona a persona, en general a través de l’aigua contaminada. Posteriorment, pot atacar el sistema nerviós.

Els rotaris han contribuït més de 2100 milions de dòlars i una infinitat d’hores de treball voluntari per a protegir més de 3000 milions de nens en 122 països contra aquesta malaltia. Des del Rotary Club Igualada, s’organitzen cada any accions solidàries per a fer aportacions a la lluita.

32ena edició del 3×3 de Bàsquet a Igualada

El Club Bàsquet Igualada celebra aquest any la 32 ena edició d’un dels seus esdeveniments més emblemàtics, un dia per gaudir del bàsquet en família i/o amics amb pistes que s’instal·len a la Plaça Cal Font per a l’ocasió, des d’una vessant competitiva i/o lúdica.

El torneig compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, la Federació Catalana de Bàsquet, el Consell Esportiu de l’Anoia i el Servei d’Esports de la ciutat. Es preveu una participació de prop de 550 esportistes practicants del bàsquet de la ciutat, comarca i possiblement d’arreu de Catalunya, dividits en categories des de premini fins a sènior i també afeccionats/des i veterans/es.

Lídia Estany, presidenta del Club Bàsquet Igualada explicava que aquesta col·laboració entre les dues entitats “té la intenció de transmetre els valors bàsics de l’esport i la solidaritat entre els i les joves del nostre entorn”. Per la seva banda, Salvador Farrés, president del Rotary Club Igualada manifestava que “la voluntat del club és donar a conèixer a Igualada la tasca humanitària i solidària que des de l’entitat es fa i aconseguir la complicitat dels igualadins i igualadines”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*