Inici Societat El 5 de novembre, Gran Festa del Vi a Igualada

El 5 de novembre, Gran Festa del Vi a Igualada

COMPARTIR

Igualada Comerç ultima els preparatius de la Gran Setmana del Comerç, una sèrie de propostes entre el 4 i l’11 de novembre que volen dinamitzar el sector a la capital de l’Anoia. La primera de les activitats serà la cinquena Gran Festa del Vi, una cita que acollirà el proper 5 de novembre una selecció de 18 cellers de la comarca de l’Anoia i altres Denominacions d’Origen properes com el Penedès o Pla de Bages. A les parades de vins que hi haurà a la Rambla Sant Isidre s’afegeixen les de degustacions -per primer cop amb la presència de paradistes del Mercat de la Masuca- i la música. Cap a l’hora de l’aperitiu (13:00h) es farà el Vermut Solidari amb concert de Red Pèrill i a les 23:00h el grup JoKB posarà el punt i final a la festa.

Els visitants de la Gran Festa del Vi podran participar al concurs fotogràfic d’Instagram per guanyar una visita al Celler Heretat Oller del Mas (DO Pla de Bages), fent servir l’etiqueta #igualadafestavi i seguint els comptes de @igualadacomerc i @lagranfestadelvi. El guanyador, amb la millor fotografia, s’anunciarà el dilluns 7 de Novembre.

El celler modernista de Cèsar Martinell

El celler modernista de Cèsar Martinell ha acollit aquest dimarts la presentació de la Gran Festa del Vi, amb el president d’Igualada Comerç, Xavier Figueres, l’alcalde de la ciutat, Marc Castells i el president de la cooperativa propietària del celler, Josep Maria Tribó. Figueres ha celebrat presentar la festa en “un celler emblemàtic”, que l’alcalde considera “una joia que estava abandonada i oblidada” i que volen rehabilitar i posar en valor amb els seus propietaris. Tribó ha explicat que “queda molt per fer”, però valora que han refet el sostre, que amenaçava de caure. El celler va obrir les seves portes durant la Festa Major d’Igualada, en unes exitoses visites guiades.

Per Xavier Figueres, el celler és un exemple “del moment esplendorós que va tenir la viticultura a casa nostra”. Pel que fa la Gran Festa del Vi, el president dels botiguers igualadins la defineix com “la festa de la gastronomia local”, un fet que lliga amb el comerç. Marc Castells ha posat la festa com un exponent de que “volem ser una capital comercial de la Catalunya interior”, gràcies a “un teixit comercial molt potent”. Castells també ha apuntat que treballaran en vincular patrimoni i gastronomia per tal d’atraure fins l’Anoia turistes que visiten Barcelona.

El 4 de novembre a les 22:00, la Sala de les Encavallades del Museu de la Pell acollirà un concert acústic de David Carabén (Mishima). Les entrades limitades -entre 250 i 300- es podran aconseguir bescanviant tiquets de compra per valor de 25 euros als establiments d’Igualada Comerç.

La darrera iniciativa que s’emmarca a la Gran Setmana del comerç igualadí és l’Igualada Slow Shopping, que és un circuit d’establiments amb ofertes i descomptes que intenta seduir als visitants que arribaran aquelles dates per les botigues efímeres del Rec.014.

2 COMENTARIS

  1. Això no és exactament el mateix que la festa de degustacions de Fira d’Igualada? Vins de la comarca, degustacions, concert…

    No es podria intentar innovar una mica i pensar (pensar és important), en lloc de plagiar les idees dels altres i cremar les iniciatives?

    Calen projectes originals i propostes noves… no copies. Ubic, Ubic… us falten idees i
    Us sobra mala intenció

  2. Propostes noves i originals i idees és precisament antònim d’Igualada comerç, que necessita actuar de rèmora en esdeveniments que abans denunciava per justificar moviment de gent per la ciutat… Pensava que l’estocada mortal que ha significat la caiguda de la confederació de comerç de Catalunya (per corrupció i mala pràxis, no per coses com el rec o les botigues d’internet) hagués matat Igualada Comerç, però de moment veig que no. Ja se sap. Mala herba…

    Renovar-se o morir, gent de IC. Us falta de tot, i sobretot renovació….

FER UN COMENTARI

*