Inici Societat 370 Mossos d’esquadra a l’operatiu de Cap d’any

370 Mossos d’esquadra a l’operatiu de Cap d’any

COMPARTIR

[Img #3370]La Nit de Cap d’Any comptarà amb un dispositiu per evitar la sinistralitat de les carreteres que comptarà amb un total de 370 agents dels Mossos, que treballaran a 79 controls d’alcoholèmia i consum de drogues repartits arreu de Catalunya. Per la seva banda, Protecció Civil apel·la al sentit comú en aquesta nit i recomana prudència als qui assisteixin a festes en recintes on poden registrar-se aglomeracions de gent. També aconsella revisar a casa les calderes i els aparells de combustió per a la calefacció per evitar intoxicacions que poden tenir conseqüències fatals.

Algunes de les mesures “d’autoprotecció” que dóna Protecció Civil si es té pensat assistir a alguna ‘macrofesta’ és tenir localitzades les sortides d’emergència i procurar estar-hi a prop, així com estar atents a les indicacions del personal de seguretat. També es recomana portar una indumentària còmoda, posant l’èmfasi en el calçat, ja que moltes ferides i lesions es produeixen als peus.

Una altra mesura és no pujar a reixes, baranes i altres elements inestables, evitar estar aturat a accessos, entrades i sortides, portar la documentació a sobre i, si es va en grup, acordar un punt de trobada. En el cas que s’hi vagi amb nens, gent gran o gent amb discapacitat, s’ha d’estar pendents d’ells i que portin a sobre alguna identificació que estigui visible per si es perden.

Tota precaució és poca, fins i tot quan finalitza l’esdeveniment en sí. Protecció Civil recomana sortir del recinte de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. En cas d’emergència, mantenir la calma i estar atents a les indicacions dels serveis d’emergència i no fer ús dels ascensors ni cridar, córrer o empènyer els altres.

Precaució amb els aparells de calefacció

Una altra opció per passar el Cap d’Any és anar a cases rurals o, fins i tot, quedar-se a casa. En una nit freda es fa més ús dels aparells de calefacció, i és per això que Protecció Civil també demana vigilar l’ús que se’n faci. Un dels majors riscos és la mala combustió de calderes, fet que pot provocar una intoxicació per monòxid de carboni que pot tenir conseqüències nefastes.

Per aquest motiu, s’aconsella revisar les instal·lacions i mantenir les estances ben ventilades, així com desfer-se dels aparells que siguin vells, obsolets o es trobin en mal estat, per tal d’evitar curtcircuits. També s’insta a no col·locar cap aparell a tocar de matalassos, cortines i altres materials inflamables o susceptibles d’incendiar-se.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*