Inici Destacats 300 alumnes igualadins fan ‘Un viatge ple d’emocions’

300 alumnes igualadins fan ‘Un viatge ple d’emocions’

COMPARTIR

El passat 9 de maig, al voltant d’uns 300 nens i nenes de 2n de primària de les escoles igualadines: Academia Igualada, Dolors Martí, Emili Vallès, Ateneu, Gabriel Castellà, Escola Pia, Garcia Fossas i Mare del Diví Pastor, es van trobar al Complex Esportiu les Comes per fer la posada en Comú de la Unitat Didàctica Interdisciplinària que, impulsada per les escoles municipal de música i el suport de l’escola d’art, organitza l’Ajuntament d’Igualada.

Prèviament, tots els mestres havien fet dues sessions de formació, de música o de plàstica segons la seva especialitat, amb Kike Cuadros: actor, ballarí, músic i professor, i amb Patrícia Picón: llicenciada en Belles Arts, il·lustradora, dissenyadora i professora de l’escola d’art Gaspar Camps.

L’activitat comença amb un assaig general amb en Kike. Quan va finalitzar l’assaig, l’alumnat va sortir a l’amfiteatre a esmorzar coca i xocolata, cortesia dels forns Alemany i Jaume Vicens.

Un xic més tard, es va fer l’estrena de la UDI “Un Viatge Ple d’Emocions” que, a diferència del curs passat, els protagonistes no eren uns follets sinó uns xamans que representaven cada un dels quatre elements: aire, aigua, foc i terra. Per grups d’escoles, mentre sonaven diferents sons de la natura en Kike explicava un conte i l’alumnat, degudament vestit de xaman, expressava corporalment les emocions que sentien quan interpretaven els diferents estats de cada element: de la tranquil·litat d’un rierol o de la flama d’una espelma a la força d’un tsunami o l’explosió d’un volcà, de la serenitat de la terra a l’inquietud d’un terratrèmol, de la pau d’un aire tranquil a l’angoixa d’un huracà… En finalitzar l’actuació d’un element, cada una de les escoles que en formava part mostrava a la resta un petita coreografia de percussió corporal que havien creat a la classe.

Com a comiat i en record de l’acte, es va fer entrega d’un obsequi floral al formador Kike Cuadros i als mestres de cada escola.

A la posada en comú hi va ser present la regidora d’esports, Rosa M. Plassa, que va valorar molt positivament l’activitat. En aquest sentit l’Escola de Música va aprofitar per agrair la llarga col·laboració del Servei d’Esports amb activitats com la Cantata de 4t i l’actual UDI per a l’alumnat de 2n.

Pel caràcter pedagògic de l’activitat i pel tipus d’espai on es va desenvolupar no va ser factible la presencia de públic, però qui tingui interès per veure-la podrà entrar al web de l’Escola Municipal de Música on hi trobarà un vídeo de l’activitat i el reportatge fotogràfic que va fer Andrea Moreno (alumna de l’escola d’Art d’Igualada).

FER UN COMENTARI

*