Inici Destacats 30 anys del primer hiper d’Igualada

30 anys del primer hiper d’Igualada

COMPARTIR

El 28 de setembre de 1988 obria portes el primer hipermercat d’Igualada, llavors amb la marca comercial “Merca Plus”. El grup francès Comodisa havia impulsat la gran superfície al llavors gairebé desert polígon de Les Comes. Una obertura que no va estar exempta de polèmica entre el comerç igualadí, que va veure en l’arribada del primer “hiper” una amenaça per als seus interessos.

El dia anterior es va fer un acte oficial d’inauguració de l’establiment, que la Generalitat va autoritzar inicialment el desembre de 1987, acord aprovat també després per l’Ajuntament. Merca Plus va obrir amb una superficie de venda de 2.375 metres quadrats i 17 línies de caixa, als quals s’hi havien d’afegir 1.346 a botigues -bar, moda, llibreria, perfumeria, fotografia, esports, articles de regal o una oficina de la desapareguda Caixa de Manresa- que van configurar el primer centre comercial de la comarca. A més de magatzems i zones de treball, l’àrea es completava amb un aparcament de 8.200 m2 amb capacitat per a 260 vehicles.

Els moviments empresarials al sector de la gran distribució van fer passar la gran superfície a mans de Supeco Maxor i, finalment a l’actual propietari, Carrefour.

L’excés de superficie comercial, a debat

L’aniversari del primer híper d’Igualada arriba just en un moment en el què la construcció del nou Bon Preu Esclat a l’antiga Vives Vidal ha posat sobre la taula el debat sobre el model comercial de la ciutat. Una situació que les entitats de botiguers ja consideren com de saturació de grans superfícies.

Les dades del Departament d’Empresa i Ocupació indiquen que la superficie comercial d’Igualada arribarà als 18.477 m2 quan obri el nou Bon Preu i Esclat. El nou supermercat que Lidl preveu obrir a Les Comes -precisament al costat de l’original Merca Plus- enfilarà aquesta xifra fins als 20.000 m2, el que convertirà Igualada en una de les ciutats mitjanes de Catalunya amb més superficie comercial d’aquestes característiques, només per darrera de Vic i El Vendrell.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*