Inici Societat 28 noves parelles lingüístiques a l’Anoia

28 noves parelles lingüístiques a l’Anoia

COMPARTIR

[Img #14020]Divendres, 21 de març, l’Espai Cívic Centre va acollir la presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua en què s’han format 28 parelles lingüístiques. Durant la trobada, la dinamitzadora del programa va explicar-ne el funcionament i va donar orientacions als assistents, ja que per a la majoria és la primera vegada que hi participen. Cal destacar que un 90% dels aprenents són alumnes dels cursos de català i pel que fa als voluntaris hi ha hagut un augment de persones que hi participen per primera vegadagràcies als punts d’inscripció que durant els mesos de febrer i març han estat presents en diversos punts de la ciutat com la biblioteca, el nou Casal del Passeig i, actualment, l’Espai Cívic Centre.

L’activitat de presentació va ser molt dinàmica i amena, ja que a través d’unes targetes amb imatges voluntaris i aprenents van intercanviar les primeres impressions i van aconseguir trobar la parella assignada. Un cop coneguts, es van posar d’acord per començar a quedar un dia a la setmana durant un hora i conversar en català. En aquesta edició la majoria de parelles són d’Igualada, tot i que cal destacar que n’hi també d’altres municipis de l’Anoia com Òdena, Capellades i Vallbona d’Anoia.

També es va presentar el calendari d’activitats conjuntes que, amb l’objectiu de donar a conèixer altres àmbits de la cultura catalana, inclou una visita guiada a la Casa de la Festa, un taller amb la colla castellera local i una jornada d’intercanvi de receptes de cuina.

Finalment, alguns voluntaris i aprenents del programa van traslladar-se fins a la Biblioteca Central per participar en la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, on van recitar la poesia d’enguany en àrab, francès, wòlof, castellà, alemany i català.

El Voluntariat per la llengua és obert tot l’any i les inscripcions es poden fer des de www.vxl.cat o de manera presencial a través del Servei Local de Català d’Igualada situat al carrer Lleida, 78.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*