Inici Destacats La 26a edició de l’European Balloon Festival comptarà amb una cinquantena de...

La 26a edició de l’European Balloon Festival comptarà amb una cinquantena de globus

COMPARTIR

Gairebé una cinquantena de pilots participaran a la 26a edició de l’European Balloon Festival, que enguany recupera el format habitual sense cap restricció. Del 6 al 10 de juliol el cel d’Igualada s’omplirà de globus vinguts d’arreu del món. Com a novetat, es presentaran dues cistelles de gran capacitat -28 passatgers- que volaran per primer cop a l’Estat. El dissabte 9 de juliol tindrà lloc un dels plats forts del certamen, l’encesa nocturna dels globus anomenada Night Glow. Per cloure la nit de dissabte es farà un concert gratuït de Sopa de Cabra. Els vols es combinaran amb nombroses activitats per a tots els públics, com les iniciatives lúdiques i culturals que tindran lloc a dins d’Iglús de Vent fets amb teles reciclades.

Quan falten pocs dies per tancar les inscripcions, ja són 48 els globus aerostàtics que han confirmat la seva participació a la 26a edició de l’European Balloon Festival, que se celebrarà del 6 al 10 de juliol al a capital de l’Anoia. Els pilots que competiran provenen de països com Egipte, Argentina, Letònia, Anglaterra, Suïssa, França, Portugal o Itàlia.

Després de dos anys d’haver-se celebrat en format reduït a causa de la pandèmia, enguany el festival recupera el seu esplendor i no tindrà cap restricció. Així ho assegurat el director del certamen, Josep Maria Lladó, que ha avançat que es recupera la programació completa de tots els vols matinals -de dijous a diumenge-, dels vos de tarda -de dijous a dissabte- i també l’encesa nocturna de globus Night Glow de dissabte al vespre sense restriccions d’aforament.

El vols dels globus aerostàtics conviuran durant tots els dies del fesitval amb nombroses activitats per a tots els públics, com els concerts del festival de música Anòlia al Parc Central o les activitats lúdiques i culturals que es faran a dins dels Iglús de Vent.

Una de les novetats d’enguany serà la presentació de la cistella de gran capacitat fabricada per a l’empresa Ultramagic, que té una capacitat de 28 places. amb unes mides de 5,2 metres per 1,7 metres es tracta de la cistella amb més capacitat que ha volat mai a l’estat espanyol. Tot i això, l’empresa Ultramagic ja fa temps que les ha començat a comercialitzar a països com Turquia i Egipte, on els vols turístics són molt freqüents. De fet, Lladó ha avançat que ja han venut una setantena de cistelles d’aquestes característiques. Aquestes cistelles s’enlairaran el dijous i portaran com a passatgers la pràctica totalitat de la plantilla de treballadors d’Ultramagic, formada per 65 persones.

El màxim responsable de l’empresa igualadina ha dit que, malgrat la covid-19, han anat tenint feina constant. «Vam ser bastant previsors i això ens ha anat bé per a l’etapa postcovid. No vam cancel·lar cap comanda i això ens ha donat marge», ha relatat Lladó, que diu que ara hi ha molts problemes amb els retards en les entregues dels proveïdors. Ultramagic fabrica actualment un centenar de globus cada any que exporta a 64 països de tot el món. Igualada, a més, compta amb tres empreses especialitzades en vols en globus.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*