Inici Destacats 25è aniversari de la Calçotada Popular d’Igualada

25è aniversari de la Calçotada Popular d’Igualada

COMPARTIR

La Calçotada Popular d’Igualada arriba a la seva 25a edició, i ho celebra el proper dissabte 14 de març amb una diada repleta d’activitats per a tots els públics. També ho fa, amb un canvi d’emplaçament, enguany al pati del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, amb la previsió d’absorbir l’augment d’afluència que es preveu en aquest aniversari.

La jornada començarà a les 12 del migdia amb un contacontes pels més menuts a càrrec d’Anna Marsal, les tradicionals bitlles catalanes i vermut musical amb Mr.Skyhook.

A les 2 del migdia serà el moment de la Calçotada pròpiament dita, amb els calçots i la salsa salvitxada de primer; la botifarra, cansalada i els cigronets de l’Alta Anoia de segon; amb una taronja ecològica del País Valencià per postres; amb aigua, pa i vi de la terra inclòs, a més del tradicionals pitet i got de record de cada edició.

La sobretaula estarà amenitzada per les cançons populars interpretades per la Coral Juvenil Xalest d’Igualada i els parlaments, enguany aniran a càrrec de Gabriela Serra i familiars de Guillem Agulló.

Per finalitzar aquesta 25a edició de la Calçotada Popular d’Igualada, a partir de les 6 de la tarda tindran lloc els concerts de Terratombats, Xavi Sarrià i el cor de la Fera. La música de PD Sendo clourà la jornada, però la festa continuarà al Casal Popular d’Igualada.

25 anys de Calçotada Popular

Nascuda l’any 1995 de la mà de diferents col·lectius juvenils independentistes de la ciutat, ha passat per diferents èpoques. Així, l’any 2000 n’assumeix l’organització el cafè-bar Jimmy Jazz i al tancament d’aquest, d’altres col·lectius locals n’agafen el relleu. A partir de l’any 2012 serà organitzada pel Casal Independentista La Teixidora i finalment pel Casal Popular d’Igualada, El Foment, qui exerceix d’amfitrió d’aquesta cita fins el dia d’avui.

Si bé al principi era un esdeveniment força minoritari, que se celebrava a la zona de l’Institut Pere Vives, la calçotada popular va evolucionar fins a esdevenir multitudinària, com en edicions dutes a terme al pati de l’Ateneu Igualadí, a l’amfiteatre de Les Comes o bé a l’Estació Vella, algunes de les quals van arribar a aplegar més de 500 persones.

Aquest esdeveniment ha comptat sempre amb l’assistència i participació de persones d’arreu dels Països Catalans, així com també en els parlaments i en les actuacions musicals. En l’àmbit local, s’ha comptat sempre amb la col·laboració de diferents entitats culturals i juvenils de la ciutat.

Preus i venda de tiquets

El preu del tiquet és de 25€ si es compra el mateix dia o de 23€ si s’adquireix de forma anticipada al Casal Popular d’Igualada, el Foment, o per correu electrònic a calçotada@casalpopularigualada.cat. El socis i sòcies del Casal tenen un preu únic de 23€ o 20€ si compren el tiquet abans del divendres 6 de març. També hi ha l’opció de menú infantil pels més menuts a un preu de 8€ i l’opció de menú vegetarià.

Enguany és important remarcar-ho, es dóna la possibilitat d’assistir tant sols als concerts de la tarda, adquirint l’entrada per 10€ al mateix pati del Museu de la Pell.

La Calçotada Popular d’Igualada és organitzada pel Casal Popular d’Igualada, el Foment; i hi col·laboren l’Ajuntament d’Igualada, Òmnium Anoia, el Museu de la Pell, la Coral Juvenil Xalest i Ràdio Sala; i els mitjans de comunicació Anoiadiari, Ràdio Igualada, Surtdecasa, La Cultural, Infoanoia i l’Enllaç dels Anoiencs.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*