Inici Destacats 21 empreses, serveis i institucions de l’Anoia obtenen la distinció de turisme...

21 empreses, serveis i institucions de l’Anoia obtenen la distinció de turisme sostenible Biosphere

COMPARTIR

21 empreses, serveis i institucions de l’Anoia han rebut, aquest 10 de maig, el distintiu Biosphere pel seu compromís amb el medi ambient i amb el turisme sostenible. El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” és un distintiu desenvolupat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics, basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El programa compta, a la comarca de l’Anoia, amb el Consell Comarcal com a ens gestor i impulsor.

Els distingits enguany amb la certificació Biosphere són Ajuntament de Capellades, Ajuntament del Bruc, Anoia Balloons, Anoia Patrimoni, Cal Barrusca, Cal Carulla, Cal Fuster de la Plaça, Cal Peret Saboner, Cal Prat, Camins de Vent, Can Alemany, Can Gramunt, Can Morei, Consell Comarcal de l’Anoia, La Isla Verde, Maset de la Costa, Observatori de Pujalt, Ocisport Serveis Esportius, Oficina de turisme de Calaf, Punt d’Informació de La Tossa de Montbui i Vila Caelus. En total, doncs, 11 allotjaments, 4 serveis turístics, 3 oficines de turisme i punts d’informació, 3 institucions públiques i 1 servei de guia turística.

El conseller comarcal de Turisme, Dani Gutiérrez, apunta que “adquirint el compromís Biosphere situem l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a eixos fonamentals de la política turística de la nostra comarca” i afegeix que “la sostenibilitat és ara mateix l’element clau que marca els models turístics presents i futurs en entorns com és el nostre; per això ja treballem per esdevenir una referència en el turisme sostenible, responsable, sensible amb el territori i compromès amb les persones”. A l’acte també hi ha assistit el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació, Javier Villamayor.

Aquest “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística.

Les empreses de serveis turístics de la comarca interessades a adherir-se al projecte i aconseguir el segell han de seguir un programa basat en l’assistència a formacions, participació en tallers col·lectius i rebran l’assessorament i acompanyament d’implantadors especialistes en el compliment dels requisits del segell. A més, el Consell Comarcal de l’Anoia promou i dona visibilitat a totes aquelles iniciatives que se sumin al compromís Biosphere. Per participar en el projecte, es pot contactar amb l’adreça turisme@anoia.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*