Inici Societat Unes 2.000 persones inicien el segon tram de la Marxa per la...

Unes 2.000 persones inicien el segon tram de la Marxa per la Llibertat des d’Igualada caminant per l’A-2

COMPARTIR

Poc després de les vuit del mati, unes 2.000 persones han reprès la Marxa per la Llibertat des d’Igualada. Molts han passat la nit al pavelló esportiu de la ciutat i, malgrat que les seves cares expressen el cansament acumulat, l’ambient continua del tot festiu i reivindicatiu. Per davant, els queda un recorregut de 23 quilometres fins al Bruc, on dinaran, i 18 quilometres més fins a Martorell, on dormiran. Està previst que, en aquest punt, s’hi acumulin milers de persones, ja que s’hi afegeix la marxa provinent de Tarragona. Els manifestants caminen per l’A-2 i, als vorals de la via, s’hi acumula gent que els vol donar suport. Un dels moments més emotius d’aquesta marxa ha estat a l’interior del Túnel del Bruc, on han cantat ‘Els Segadors’.

L’Aitor és de Victòria i aquests dies tenia previst fer una ruta amb la bicicleta pel País Basc. Dilluns va conèixer la sentència i no va dubtar en adaptar els seus plans «per intentar fer costat al poble català». Amb un amic, van decidir participar a la Marxa per la Llibertat, van començar aquest dimecres a Tàrrega i s’han proposat arribar fins a Barcelona. Les bicicletes que duen les compareixen amb altres participants «per ajudar-los i perquè no se’ls faci tan dur el trajecte».

Segons ha explicat, «el que està passant a Catalunya té molt a veure amb tot el que s’ha viscut i es viu des de fa temps al País Basc». L’Aitor lloa la capacitat de participació de Catalunya i la implicació dels seus ciutadans a l’hora d’organitzar-se.

Ell és un dels centenars de persones que aquesta nit han passat la nit a Igualada, on s’ha habilitat el pavelló esportiu Les Comes perquè els participants de la Marxa per la Llibertat poguessin dormir. «No hem descansat gaire, però tenim moltes ganes de continuar endavant», ha explicat una altra de les participants.

La Marxa transcorre per l’A-2 des d’Igualada en direcció Barcelona. Després d’una de les parts més dures del trajecte, la pujada del Bruc, pararan a dinar i agafar força al Bruc. A la tarda, continuaran a reprendre la marxa cap a Martorell.

Estefania Escolà / ACN

FER UN COMENTARI

*