Inici Cultura El 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra s’exposa a l’Empremta

El 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra s’exposa a l’Empremta

COMPARTIR

La sala l’Empremta de Gràfiques Vilanova, amb la col·laboració de la Biblioteca Central d’Igualada, acull una selecció dels llibres més rellevants de Pompeu Fabra, en l’any commemoratiu del 150è aniversari del seu naixement i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana.

L’exposició vol retre homenatge a la figura del gramàtic i lexicògraf Pompeu Fabra (Barcelona, 1868 – Prada de Conflent, 1948), que va codificar i modernitzar la llengua catalana, fent-la apta als diversos estils i funcions. Conegut com a seny ordenador de la llengua catalana, va treballar per establir la normativa moderna de la llengua catalana, conscient de la força de la llengua com a instrument per a la recuperació cívica i cultural.

En l’exposició s’hi poden veure algunes de les seves obres més destacades, com per exemple Gramàtica de la Llengua Catalana i el Diccionari General de la Llengua Catalana, així com biografies sobre la seva figura. Aquesta activitat es suma a les moltes altres que es duran a terme al llarg d’aquest 2018 en honor i memòria del gramàtic.

L’exposició es podrà veure fins al 9 de febrer a l’aparador de la sala l’Empremta, situada al carrer de Santa Maria número 12, just davant de l’entrada lateral de la Basílica de Santa Maria d’Igualada.

FER UN COMENTARI

*