Inici Destacats 125 anys de presència marista a Igualada

125 anys de presència marista a Igualada

COMPARTIR

Aquest any es commemoren els 125 anys de l’arribada dels Germans Maristes a la ciutat d’Igualada. L’efemèride s’hauria hagut de celebrar l’any passat, però a causa de la pandèmia, els actes de celebració van quedar ajornats. Actualment els Maristes gestionen a Igualada l’escola Maristes Igualada i el CRAE La Llar.

L’agost del 1896 uns quants germans arribaven a la ciutat des de França per obrir una escola que eduqués infants i joves. Segons els historiadors, els inicis no van ser fàcils, tant per raons econòmiques com per raons socials, però la tasca docent i educadora dels germans va tirar endavant. A finals dels anys 80 del segle passat, l’antiga escola va quedar petita i, després d’uns quants anys d’obres, s’inaugura la nova escola el setembre del 1994. Pel que fa al CRAE La Llar, està en funcionament des del 2 de gener del 1997 a la que havia estat l’antiga residència dels germans, al carrer Berga.

Per commemorar aquests 125 anys de presència marista a Igualada, organitzen una celebració el dia 13 d’octubre a l’escola, al carrer Salvador Espriu 10, amb presència de tota la comunitat educativa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*