Inici Poliesportiu 1.200 participants resisteixen el fred a Pujalt a la Cursa de l’esquiador

1.200 participants resisteixen el fred a Pujalt a la Cursa de l’esquiador

[Img #2713]El passat diumenge dia 2 de desembre es va disputar a la població anoienca de Pujalt la 24a edició de la Cursa de l’Esquiador, organitzada pel Club Excursionista UECANOIA. La cursa, que es va fer per primera vegada l’any 1989, s’ha consolidat any rere any com a una prova de referència a la comarca i, un cop més, ha aconseguit acollir a un gran nombre de participants, gairebé 1.200, vinguts d’arreu de Catalunya i amb ganes de gaudir d’una bona matinal esportiva en una de les tres modalitats que es van organitzar: marxa, cros i BTT. Tot i el fred viu que es va patir a primera hora arribant fins als 4 graus negatius, els participants van poder gaudir de magnífics indrets dels voltants malgrat el fort vent i la glaçada de la nit anterior, que va deixar alguns camins i corriols ben blancs i lliscants. Com cada any, la Organització va preparar dos recorreguts, un per a la prova de BTT i l’altre pels participants de marxa i cros, amb uns traçats que transcorrien per les poblacions del municipi com Conill, la Guàrdia Pilosa i l’Astor. Molts participants van fer arribar a l’organització l’enhorabona pel recorregut i, sobretot, per la bona organització de la prova, que tot i la complexitat, es va dur a terme sense gaires entrebancs.

Enguany, la cursa de BTT constava d’un recorregut de 31 quilòmetres i d’uns 800 metres de desnivell positiu acumulat, amb moltes parts ràpides i amb molts trossos de pista que van fer que el ritme de la cursa fos molt elevat i trepidant, fet que marcava certa duresa ja que el recorregut no donava descans als ciclistes per a recuperar-se, tot aconseguint uns temps molt ràpids. Els guanyadors absoluts per a cada categoria van ser els següents:

Categoria masculina

1.    Albert Planas Márquez (ECODENA)            1h 08’ 43”
2.    Cristian González Pérez (CRISTIAN TEAM)    1h 09’ 50”
3.    David Pallarès Garcia (ECODENA)            1h 09’ 53”

Categoria femenina

1.    Virginia Garcia Navarro (DIFERENT BIKE)        1h 25’ 31”
2.    Núria Guirado Gallego (CE MALALTS DE BICI)    1h 33’ 42”
3.    Mireia Balart Sampere (INDEPENDENT)        1h 34’ 25”

En modalitat de marxa i cros, el circuit constava d’uns 17,5 quilòmetres i 610 metres de desnivell positiu acumulat, el qual transcorria en la seva major part per camins i corriols, amb un traçat trencacames amb constants pujades i baixades que van posar a prova les habilitats dels corredors i dels marxadors. El tret de sortida de la prova de cros es va donar finalment a un quart de nou i la de marxa un quart d’hora més tard i, des d’un bon començament, en ambdues proves, de seguida es van posar al capdavant els atletes favorits, sent aquests els que guanyaren finalment amb una arribada esglaonada.

La classificació absoluta de la modalitat de cros va ser la següent:

Categoria masculina:

1.    Jan Margarit Solé (INDEPENDENT)            1h 16’ 49”
2.    Carlos Fernández de Dios (INDEPENDENT)    1h 17’ 59”
3.    Àngel Carulla Caballé (INDEPENDENT)        1h 19’ 04”

Categoria femenina:

1.    Alba Xandri Suets (INDEPENDENT)        1h 33’ 10”
2.    Clara Brunet Roig (INDI’S FOLLS D’IGUALADA)    1h 43’ 27”
3.    Carola Baliu Piqué (INDEPENDENT)        1h 47’ 41”

I la classificació absoluta de la modalitat de marxa va ser:

1.    Josep Martí Arribas (CERRR IGUALADA)        1h 59’ 07”
2.    Joan Baliu Mas (UECANOIA)            2h 00’ 39”
3.    Carles Sala Piqué (GIMNÀS CAL FONT)        2h 06’ 17”

1.    Laura Salas Riba (INDEPENDENT)            2h 20’ 56”
2.    Maria Pilar Rios Triguero (INDEPENDENT)        2h 25’ 03”
3.    Carme Riba Soldevila (INDEPENDENT)        2h 31’ 01”

Al finalitzar la prova, tothom va poder retornar la temperatura corporal amb un bon brou calent i un entrepà de botifarra per a poder recuperar les forces i, posteriorment, es va concloure la matinal amb l’entrega de premis i el posterior i ja esperat sorteig d’obsequis, amb molts regals, gentilesa dels patrocinadors i col•laboradors de la cursa, pels participants pacients que es varen quedar fins al repartiment tot i el fred que encara feia al migdia.